Livsstil og personlig udvikling

At leve med sorgen

lær at leve med sorgen, kom til fordrag med fof. Gør noget med livet sammen med Linda Jacobsen - fof Horsens, Hedensted, Vejle, Billund, Grindsted

At leve med sorgen

Når vi mister et menneske, vi elsker, bliver sorgen en del af vores liv. Sorg ændrer sig over tid, men den går aldrig væk. Den kan ikke glemmes eller bearbejdes væk. Vi skal leve med sorgen resten af livet. Vi gør det på hver vores måde - der er ingen rigtig eller forkert måde at sørge på.

Temaaftenerne handler om, hvad sorgen gør ved os og vores liv. Er det overhovedet muligt at få et godt liv igen, når det værst tænkelige er sket? Vi kommer ind på de følelser, tanker og handlinger, der kan følge med sorgen - både de forbudte, svære, mærkelige og de livsbekræftende.

Målgrupper:

  • Dig der har mistet én, der stod dig nær
  • Dig der er tæt på en sørgende og gerne vil hjælpe
  • Dig der interesserer dig for sorg og gerne vil blive klogere på, hvad sorg er og hvordan den kan håndteres

Aftenerne afholdes af Linda Jakobsen, der mistede sin mand pludseligt i 2009 og blev alene med deres dengang 2-årige søn. I 2012 udgav Linda bogen ‘Vi er her endnu! Efterladte forældre om tab, sorg, kærlighed og håb’ ved Nyt Nordisk Forlag med støtte fra Egmont Fonden. Bogen rummer hendes egen og otte andre efterladte forældres historier om at miste moren eller faren til deres barn med alt, hvad det indebærer af sorg, bekymringer, ansvar og opgaven med at genopbygge livet midt i kaos.

Kurset er, udover Lindas personlige erfaringer, baseret på hendes research til bogen, deltagelse i et enkenetværk og løbende deltagelse i workshops og tænketanke om, hvordan vi kan blive bedre til at støtte familier i sorg. Der er mange overvejelser om, hvordan vi som samfund møder familier i sorg, og hvordan det er at være alene i sorgen, når omgangskredsen ikke ved, hvordan de skal hjælpe.

Den røde tråd i Lindas tilgang er, at det er muligt at få et godt liv med sorgen, selvom alt er forandret efter et dødsfald, og selvom nogle perioder er utroligt hårde.