Livsstil og personlig udvikling

Hvad er "trolde" på facebook?

Hvad er "trolde" på facebook?

Kender du situationen, hvor du diskuterer et eller andet på Facebook og hvor vedkommende, du diskuterer med, ender med at få dig mere eller mindre op i det røde felt? Desuden, før du ved af det, er diskussionen fyldt op med fnidder fnadder, tarvelige personangreb og en debatform, der er en børnehaveklasse værdig. Overalt på nettet findes disse "trolde", som finder stor fornøjelse og nydelse i, at gøre andre mennesker vrede og ødelægge det, der ellers kunne have været en saglig debat.

Hvordan skal man håndtere dem? Hvad er de for nogen? Skal man blot ignorere dem og håbe på, at man ikke møder en sådan træls type igen? Hvis man virkelig gerne vil undgå, at lade sig ophidse af trolde, så mener jeg, at det er vigtigt at forstå, hvad det er for noget, man er op imod.

Trolde på Facebook er ikke bare mennesker, der er irriterende og som skaber splid og uenighed i tide og utide. Nej... Trolde er, ifølge undersøgelser, i de fleste tilfælde personer, der vil opfylde kriterierne for diagnosen "antisocial personlighedsforstyrrelse" også kaldet psykopati. Således vil kendskabet til denne personlighedsforstyrrelse hjælpe os til bedre at kunne navigere uden om dem og undgå at "ryge i deres net".

For en psykopat handler det slet og ret om følgende: At vinde, at få magt over andre, at få andre til at gøre ting, de normalt ikke vil gøre og sidst men ikke mindst... at få andre til at blive ophidsede.
 
Det vil psykopaten forsøge at gøre på mange forskellige måder. I foredraget vil vi lære, hvad det helt præcist er psykopaten gør, hvorfor han gør det, og hvordan vi kan undgå at blive et offer for hans perfide og gemene spil...

Foredraget er således i bund og grund en introduktion til psykopati med særligt fokus på psykopatens ageren på nettet.