Mad - øl - vin - kage - chokolade - kaffe

En kafferejse fra bønne til kop

Er du vild med kaffe? Vil du vide mere af kaffens verden? Vil du brygge en bedre kop kaffe? 

Kaffe kursus i 3 dele:

Kaffens Verden

Baggrund og historie på oprindelse af kaffe, og hvor i verden, det bliver dyrket. Hvilken sorter er der, og hvad er vigtig ved dyrkning af kaffe? Hvad skal man holde øje med, når man vil købe en god kaffe?

Ristning og sensorik

Ristning: Forskellige måder at riste kaffe på. I ovnen, på pande, i en tromme rister.  Vi vil riste noget kaffe og smage på det.  Hvilke smagsnuancer kan der være i kaffe? Vi  laver ’cupping’ sammen og smager kaffe fra forskellige dele i verden. 

Sensorik:  Kaffesmagning og at lære at kende de forskellige smagsnuancer, der kan være i en god kop kaffe.

Barista og latte art

Hvilket udstyr har man bruge for?  Vi vil lave kaffe på en espresso maskine , forskellige filter metoder, stempel kaffe, aeropress.  Hvordan kværner man sin kaffe? Hvilken kværn er bedst? Hvordan skummer man sin mælk, og hvilken mælk kan man bedst bruge? Og hvordan backflusher man og rengør sit udstyr?

Dette kursus vil have en praktisk tilgang , hvor vi selv går i gang med udstyret og prøver os frem til at lave en god kop kaffe. Jacob Verkade har en mobil kaffebar og kafferisteri, som han startede med i 2012. Han har lavet barista-, sensoriske- og  ristekurser hos Sigfreds kaffebar og Quijote kaffe. Jacobs bror dyrker kaffe i Ecuador, og han har været med til at høste kaffe og har besøgt landet flere gange. 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
169275
ons 19-10-16 19:00
Vejle
Jacob Verkade
9 lekt.
Kr. 480