Ture | Rejser

Usbekistan

Det ukendte Usbekistan - Essensen af Silkevejen med Karakalpakstan

Usbekistan er med de smukke byer Khiva, Bukhara og Samarkand placeret i hjertet af det ældgamle og vidtforgrenede handelsnetværk vi i dag kender som Silkevejen, men selv om Usbekistan ofte identificeres med netop Silkevejen er den tidligere Sovjetrepublik meget mere.

Usbekistan som territorium har en lang historie og en rig kultur og er med indflydelse fra Kina, Mongoliet, Det Indiske Subkontinent, Arabien, Europa og Sovjetunionen en kulturel smeltedigel nærmest uden sidestykke, mens Usbekistan som selvstændig nation kun har godt 25 års erfaring.

En rejse i Usbekistan er derfor altid fuld af sjove, spændende og til tider bizarre rejseoplevelser.

Usbekistan er også spændende gastronomi, farverige krydderimarkeder og ikke mindst meget imødekommende og gæstfrie mennesker. Alt sammen medvirker til en rigtig god rejseoplevelse.

På denne særligt tilrettelagte aktive rejse i Usbekistan oplever vi de store silkevejsbyer Khiva, Bukhara, Shakhrisabz og Samarkand på nærmeste hold, samtidig med at vi vandrer i noget af Usbekistans smukke natur i Zerafshanbjergene tæt på Samarkand, hvor vi oplever den landlige side af Usbekistan, når vi bor lokalt hos en familie i landsbyen Tersak.

Et andet stort højdepunkt er vores ophold i den autonome republik Karakalpakstan, hvor vi besøger det verdensberømte Savitsky Museum i Nukus og ikke mindst vores besøg i Muynak ved det som en gang var Aralsøen, men som i dag er ørken og en iøjnefaldende vidnesbyrd om hvordan mennesker kan påvirke naturen i negativ retning.

Særrejse i Usbekistan 25. marts 2019 - 9. april 2019

Læs mere