Ture | Rejser

Vandreferie Grækenland - tilmelding

Vandreferie Grækenland

Store vandre- og naturoplevelser venter os på den græske halvø Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via en ca. 6,3 km bred landtange, Korinth-tangen. Peloponnes er kuperet landskab, flot natur, herlige kyster, dejligt badevand, og vi skal nyde grækernes gæstfrihed og det herlige klima!

Grækenlands hovedstad Athen er Europas ældste hovedstad. Her skal vi vandre igennem 3000 års historie og ”bestige” Akropolis højen med det kendte marmortempel Parthenon. I dag er Athen en moderne storby med tæt biltrafik, men der er stadig mulighed for, hvis man går lidt væk fra mylderet, at opleve fred og ægte græsk atmosfære.

PROGRAM

06.09.18
Udrejse fra Billund til Peloponnes

Afrejse fra Billund Lufthavn via Frankfurt til Athen. Når vi lander i Athen, holder bussen klar og kører os videre til byen Tolo, hvor der er bestilt overnatning i 5 nætter. Feriebyen Tolo, med knap 1500 indbyggere ligger utrolig flot ved kysten, hvorfra der kan bades. Tolo var oprindelig en lille fiskerlandsby, men byens beliggenhed kun små tre timer fra hovedstaden gør, at egnen med de smukke omgivelser, besøges af mange.
 
07.09.18
Eftermiddagsvandring til nabobyen Naplion

Morgenmad på hotellet. Formiddagen til fri disposition. Fælles frokost på hotellet. Efter frokosten vandrer vi off-road ca. 10 km til nabobyen Naplion. Undervejs besøger vi et lille stemningsfyldt kloster samt den højt beliggende borg med en fantastisk flot udsigt over byen Naplion. Naplion regnes for en af de flotteste byer på Peloponnes. Byen var tidligere hovedstad. Nu er der mange hyggelige butikker i de små gader,  en flot havnepromenade og herlig græsk atmosfære! Fælles aftensmad på en hyggelig Taverna i Naplion. Efter aftensmaden kører vi i bus retur til vores hotel.

08.09.18
Ø-tur til Hydra og Spetses. 
Efter morgenmaden sejler vi langs kysten sydpå, hvor vi skal vandre på øerne Hydra og Spetses. Hydra er bilfri med typiske græske hvidmalede huse med blå vinduer. Vi opholder os ca. 3 timer på Hydra, så der er også tid til en frokostpause, inden vi sejler videre til Spetses for at vandre videre, inden vi igen stiger på båden og sejler retur til Tolo.

09.09.18
Epidavros

Kun ca. 45 min. fra hotellet ligger Epidavros, der regnes for det smukkest-beliggende openair teater i Grækenland. Byen af samme navn var antikkens luksus kursted og der blomstrede i 300-tallet f. kr. Det usædvanlig velbevarede teater i ruinområdet er over 2000 år gammelt og bruges stadig til festivaler. Der er plads til 14.000 personer og teatret har en enestående akustik. Vi starter ved Epidavros og vandrer cirkulært ca. 9 km. Vi kommer forbi den gamle helligdom Apollo Maleata, der ligger på bakken Kynortio Oros og undervejs holder vi en lille pause, hvor der er tid til en lille snack. Sidst på eftermiddagen kører bussen os tilbage på hotellet.

10.09.18
Fridag i Tolo, evt. en kort vandring om eftermiddagen.

11.09.18
Afrejse fra Tolo til Athen til overnatning i 2 nætter

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til Athen, hvor vi skal overnatte i 2 nætter. Om eftermiddagen ”vandrer” vi til og på en af det antikke Grækenlands største seværdigheder – Akropolis med det berømte marmortempel Parthenon fra 440 f.Kr. Aftensmad på egen hånd.

12.09.18
Vandretur rundt i Athen

Vi starter med at vandre til byens markedshal, hvor fersk kød, fisk og grøntsager udbydes. Vi besøger Athens katedral, hvor prinsesse Anne Marie blev gift med Kong Konstantin, og vi passerer resterne af flere af de kendte klassiske bygningsværker. Frokostpause i Plaka’en – Athens hyggelige gamle bykerne. Med offentlig bustransport besøges de kendte seværdigheder uden for Plaka’en, bl.a Syntagma pladsen og Panathinaikon stadion. Tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Fælles afslutningsmiddag i byen.

13.09.18
Afrejse fra Athen Lufthavn til Billund via Frankfurt.

 
NB: Der tages forbehold for mindre ændringer/justeringer i programmet før og under rejsen.

Flytider

 • Lufthansa 837    06.09.18 Billund kl. 11:05 Frankfurt kl. 12:30
 • Lufthansa 1282  06.09.18 Frankfurt kl. 13:45 Athen kl. 17:25
 • Lufthansa 1279  13.09.18 Athen kl. 14:20 Frankfurt kl. 16:20
 • Lufthansa 840    13.09.18 Frankfurt kl. 17:15 Billund kl. 18:30

Husk at være i Billund i god tid den 06.09.18 - gerne 2 timer før afgang.

Hoteller

Hotel Tolo (6/9 - 11/9)
Bouboulinas Tolo
21056 Grækenland

Hotel Tolo er et familiedrevet hotel beliggende direkte ved vandet i byen Tolo. Hotellet har 63 forskelligartede værelser, hvoraf nogle har udsigt til bjerge og andre har udsigt over Tolo bugten. Alle værelser har balkon, aircondition, tv, køleskab, telefon, hårtørrer. Hotellet har endvidere egen restaurant, hvor der serveres god lokal græsk mad og en bar med udsigt over bugten. Tolo by ligger ca. 15 minutters kørsel fra den charmerende Naplion, der tidligere var hovedstad i Grækenland.

The Stanley Hotel (11/9 - 13/9)
1 Odysseos Str. Kakaiskaki Square
10437 Athen

The Stanley Hotel er et 4-stjernet hotel centralt beliggende i Athen ca. 10 minutters gang fra Omonia Square. Hotellet har 389 værelser, alle med bad/toilet samt hårtørrer, aircondition, tv, køleskab samt wifi. Hotellet har endvidere tagterrasse, swimmingpool, bar samt egne restauranter.

Følgende er inkluderet i prisen:

 • Fly Billund – Frankfurt – Athen – Frankfurt – Billund
 • 1 x indchecked bagage á max. 23 kg.
 • Bustransfer fra lufthavnen til hotellerne tur/retur
 • Bustransport jf. udflugterne til Naplion & Epidavros
 • Bustransport fra Hotel Tolo til The Stanley Hotel i Athen
 • Ophold i delt dobbeltværelse med bad/toilet (inkl. tax) 
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost på Hotel Tolo (dag 2)
 • 4 x middag på Hotel Tolo (eksklusiv drikkevarer)
 • 1 x middag på Taverna i Naplion (eksklusiv drikkevarer)
 • 1 x afskedsmiddag i Athen (eksklusiv drikkevarer)
 • 1 x sejlads til øerne Hydra & Spetses
 • 1 x lokalguide i Epidavros
 • 1 x lokalguide i Athen
 • Dansk rejseleder fra start til slut

Tillæg:

 • Enkeltværelse: Kr. 1.550 per person.
 • Entréer, hvor ikke andet er nævnt.
 • Afbestillingsforsikring: Kr. 905 per person.
 • Rejseforsikring kan bestilles til deltagere, der ikke på forhånd er dækket gennem familieforsikring eller andet. Særlig vigtigt i denne forbindelse er hjemtransport i tilfælde af sygdom. Det er ikke dækket af det gule/blå sygesikringskort.

Tilmelding:

Der er forhåndsreserveret 7 enkelt- og 11 dobbeltværelser. Der skal min. 25 deltagere til, at turen gennemføres og max. 29 pladser i alt. Pladserne/værelserne tildeles efter først-til-mølle princippet. 

Tilmelding foretages ved, at du tilmelder dig via nedenstående link og indbetaler rejsens pris. Deadline for tilmelding er 21. maj, så længe der er ledige pladser.

Ønsker du at dele dobbeltværelse med en bestemt person, noteres dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding.

Ønsker du enkeltværelse eller en afbestillingsforsikring, så skal dette også noteres i bemærkningsfeltet, og du vil efterfølgende modtage en ekstra opkrævning på dette.