Ture og besøg

Historiske værtshuse i København

Historiske værtshuse i københavn  (pubcrawl)

Øl har været Danmarks nationaldrik gennem mere end 1000 år. Oprindeligt blev øllet brygget lokalt i alle hjem, vandet var forurenet og udrikkeligt og de forskellige bryg havde en meget uens karakter. Først midt i 1840'erne, hvor I.C. Jacobsen grundlagde sit bryggeri i Mikkel Bryggersgade, kunne man købe øl af en mere ensartet kvalitet.  Rygtet siger, at han startede sit eventyr i moderens vaskekedel.

Beværter- og gæstgivererhvervet blev sat i system af Erik af Pommern i 1422 -.  året hvor København også blev gjort til rigets centrum, nærmere betegnet hovedstad

I værtshusene har der altid været liv og glade dage, nogle gange måske lidt for meget af begge dele. Heldigvis har København bevaret mange af sine ydmyge steder, der hver især har sin egen spændende historie og ofte med berømte mennesker som stamgæster. Vi vandrer gennem det indre København fra Kongens Nytorv til Frue Plads - under turen fortælles om værtshusenes historie samt lidt om deres gæster mm.

Skulle halsen under turen blive tør som et nedløbsrør, er der flere påfyldningssteder på ruten og vi slutter af med en gang biksemad og en bajer i det historiske sted "Det lille Apotek"

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
ons 28-09-16 17:00
Kongens Nytorv V/Hviids Vinstue
Pia Mengel
3 lekt.
Kr. 310