Foredrag og debatarrangementer

Daniel Rye - 398 dage som gidsel i Islamisk Stat

398 dage som gidsel i Islamisk Stat. 

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. 

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. 

Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley. James Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS - en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede. 

Af hensynet til hans sikkerhed, blev Daniels fangeskab først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne af samme årsag afholdte sig fra at dække historien. Mens Daniel var til fange iværksatte hans familie en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, blev hermed større, hvilket var en stor risiko at løbe i projektet at få deres søn og bror hjem. 

Daniel står nu frem offentligt og fortæller sin grufulde historie, der også skildres i Puk Damsgaards roman ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015).

Unummererede siddepladser. Dankortkvittering, girokvittering eller udskrift fra netbank forevises ved indgangen.

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
man 03-10-16 19:00
Taastrup Kulturcenter
Daniel Rye
1 lekt.
Kr. 175