Foredrag og debatarrangementer

Historiske Dansk Vestindien

I ca. 250 år har danskerne haft fodfæste i Caribien. 

Dansk Vestindien består i hovedsagen af de tre øer St. Thomas, St. John og St. Croix, og øerne var dansk tropekoloni indtil salget til USA 31. marts 1917, så det er snart 100 år siden, at de blev afhændet. 

Rejsen starter på St. Thomas, hvor hovedstaden Charlotte Amalie ligger. Byen lever i dag af turisme, og der er mange forretninger og store feriecentre. Men den danske historie kan opleves overalt, idet  en del bygninger er bevaret, og på  mange gadehjørner i den gamle bydel kan man se de gamle gadenavne som f.eks. Kongens Gade og Nørre Gade. 

Vi besøger Fort Christian, der skulle beskytte byen og havnen og ser en række bygninger med historisk tilknytning til kolonitiden. 

St. John, der i den danske tid hed St. Jan, er den mindste af øerne. Herovre er naturen fremherskende med skove, skønne strande og krogede bjergveje med grønt overalt. Ind imellem er der rester af de gamle sukkerplantager med Annaberg som den mest kendte. 

St. Croix er den største af øerne. I hovedbyen Christianssted er der ved havnen hele kvarterer med bygninger fra kolonitiden: Det gule Fort, toldboden, vejerboden og de gamle huse omkring gaderne med de velklingende navne Dronningens Tvergade, Compagnigade m.fl. Midt i det hele har vi guvernør Peter von Scholtens pompøse guvernementsbygning. På øens vestside ser vi en plantage og Frederikssted, hvor Peter von Scholten frigav slaverne i 1848. 

Lysbilledforedraget om Dansk Vestindien kommer vidt omkring, og man får meget at vide om dansk kolonihistorie og det at være turist på disse meget smukke tropiske øer.

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
man 31-10-16 15:00
Glostrup Bibliotek
Per Herholdt Jensen
1 lekt.
Kr. 90