Foredrag og debatarrangementer

Fredagscafeen

Foredrag om Australien

5/10 Rejsen til Reims 

Rossinis opera Rejsen til Reims er klingende champagne og operagenrens svar på Halløj på Badehotellet! Den er skrevet til den franske Charles X’s kroning i 1825 som et festfyrværkeri af flot orkesterspil, virtuose arier og smægtende skønsang. Allerede den ironiske titel - man kommer ikke ud af stedet - giver den første antydning af en fantastisk, vittig og kongelig musikunderholdning som tager sit udgangspunkt i europæisk og specielt fransk samtidshistorie i det første årti efter Napoleonskrigene. Udover sjove og til dels respektløse musikalske citater får man de mest elegante, virtuose og frydefulde skrivemåder for sang og orkester som overgår alt hvad Rossini har lavet indenfor komisk opera.

Bjørn Steding-Jessen 

 

2/11 Agnes Henningsen 

18. november 2018 er det 150 år siden en af Danmarks mest berømte kvindelige forfattere blev født. Læs eller genlæs hendes erindringer fra barndommen på Fyn (”Let gang på jorden”) til livet blandt forfattere (”Den rige fugl”). Hun vakte forargelse i samtiden med dristige romaner og skuespil. Ikke mærkeligt, at hendes søn, Poul Henningsen blev provokatør.

Bente Hatting-Gjelten 

 

7/12 ”Fra Nørrebro til Nørregade” 

Kongehusets præst, tidligere biskop i København Erik Norman Svendsen, fortæller i foredraget om hele sit liv på Nørrebro, hvor han er født og opvokset, og Nørregade, hvor han boede i 17 år som biskop over Københavns stift. Han er født under 2. verdenskrig og gik af som biskop i 2009, men er stadig aktiv som kongehusets præst og præst ved Garnisons kirke. Han har været formand for salmebogskommissionen, der udarbejdede den nye salmebog, og desuden været optaget af det religionsmøde, som finder sted i disse år i Danmark. Sammen med sin kone rejste han rundt i Mellemøsten i 2005 for at møde både kristne og muslimer, og som biskop har han besøgt danske kirker og menigheder over hele verden. Som biskop mødte og forhandlede han med 9 kirkeministre og var talsmand for en friere folkekirke i forhold til staten.

Erik Norman Svendsen 

 

1/2 Australien på kryds og tværs 

På denne 4. del af Jorden rundt med tog skal vi køre på de legendariske togstrækninger igennem Australiens ødemarker fra nord til syd og fra øst til vest. Undervejs stopper vi og besøger alle de spændende steder og alle de store byer.

Kim Greiner 

 

1/3 Du bliver syg af at være sur 

Hør hvordan du bliver glad i låget! Forskning viser, at negativitet avler negativitet. Hvis vi hver dag udsættes for mere end 30 minutters brok, kan vi tage skade af det. Negativitet findes overalt, og den smitter umærkeligt - vi ser fejl, problemer og hindringer i stedet for chancer og muligheder. Den sænker vores mentale udvikling, hæmmer kreativiteten og tapper os for energi. Du får tips til, hvordan du kan undgå at blive suget ind af omgivelsernes negativitet og i stedet komme ind i en positiv livsbane med overskud og glæde.

Heidi Maria Schønberg 

 

5/4 Poul Reichhardt 

Uden tvivl Danmarks største operettesanger. Opvokset på Nørrebro med et kæmpe sangtalent, men kedede sig og blev sømand! Karrieren omfattede alt lige fra "Det Kongelige Teater", Morten Korch film, revy," Olsen Banden" og selvfølgelig "Flyttemand Olsen". Vi skal høre: "Er du dus med himlens fugle", "Lille du", "Pigelil osv.

Ivan Liljebæk

 


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8148
fre 05-10-18 10:00
Taastrup Kulturcenter
6 lekt.
Kr. 700