Foredrag og debatarrangementer

Fredagscafeen

4/10 Benny Andersen – humorist med kant

Digteren og komponisten Benny Andersen er kendt som en varm, underfundig humorist – dog med kant! Hans fornemmelse for ord og ordspil er enestående. Vi skal høre om hans liv og levned og glæde os over eksempler på hans store alsidighed som kunstner.

Poul Kragelund

 

1/11 Kongehusets moderne historie

Claus Hagen Petersen kommenterede i 15 år begivenheder i kongehuset på TV 2 og i DR. Claus Hagen Petersen giver et signalement af senere danske regenter og deres dronninger og sætter kongehusets funktion i det danske samfund ind i et historisk perspektiv. Han krydrer foredraget med anekdoter og særprægede oplevelse fra mange års arbejde som kommentator.

Claus Hagen Petersen

 

6/12 ”På Atlanten”

"Hvem kunne ikke tænke sig at rive et år ud af kalenderen og sejle en tur til Caribien? Mange nøjes med at drømme, men Terese og Martin Roien gjorde drømmen til virkelighed. I 2014 overvejede de at købe et hus, men de endte med i stedet at købe Aura, en 37 fods sejlbåd. Snart opstod drømmen om at sejle en tur tværs over Atlanten. Beslutningen blev taget, lejligheden sagt op og jobbene sat på stand by - og i september 2015 sejlede de af sted med kurs mod Caribien. Mød de to unge sejlere og hør dem fortælle om deres eventyr"

Terese og Martin Roien

 

31/1 Mit liv med film

Et indsigtsgivende og opløftende foredrag af den prisbelønnede instruktør Sonja Vesterholt. Kom med Sonja på en - rejse gennem filmens verden. Via klip fra en række af hendes ca. 30 film- og Tv-produktioner får vi både et indtryk af et enestående liv, og lærer hvordan man klarer sig i en omskiftelig branche. Foredraget er et inspirerende møde med en kvinde, der i den grad har formet sin egen tilværelse - fra opvæksten i Sovjetunionen til et langt liv i Danmark.

Sonja Vesterholt

 

6/3 Rwanda – Afrikas hjerte

Under foredraget rejser vi rundt i Rwanda til billeder og fortællinger. Vi får en indsigt i folkedrabet og dets afgørende betydning for Rwandas udvikling, kultur og sociale forhold i dag. I jungle og p savanne oplever vi det rige dyreliv i Afrikas grønne hjerte, som turister i stigende grad har fået øjnene op for. 

Camilla Kornerup

 

3/4 Kim Larsen ”Danmarks nationalskjald

Alle kender ”Lune Larsen” og mange af hans sange. Her er beretningen om ham og hans vej til toppen af Danmarks musikscene, fra Gasolins start i 1969 til den sidste optræden 25. august 2018. Sangeren, komponisten, musikeren og maget andet døde som mange-millionær. Vi skal høre gamle rocknumre og stille ballader.

Ivan Liljebæk

 

 Værtinde: Lis Jensen

 

 

 

 


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
9148
fre 04-10-19 10:00
Taastrup Kulturcenter
6 lekt.
Kr. 725