Foredrag og debatarrangementer

Hyggeklubben

  

Vi tilbyder 10 nye spændende foredrag i den nye sæson i Hyggeklubben, hvor vi kommer vidt omkring i en afslappet og hyggelig atmosfære.

 

8/10 Hospitalsklovnens arbejde hos syge børn og ældre med demens.

Sygeplejerske og hospitalsklovn Lene Kragh alias Hospitalsklovnen Liva fortæller levnede om sit arbejde som er en hjertesag blandt udfordrede syge børn og skrøbelige ældre. Foredraget indeholder masser af eksempler fra hendes dagligdag, men den indeholder også teori bag hospitalsklovnetanken og lægger op til debat og tanker omkring dette emne. Vel mødt til en dejlig eftermiddag med både sjov og alvor og noget at tænker over.

Lene Kragh

 

22/10 Campaindianerne i Amazonjunglen

Lysbilledforedrag om rejsen over Andesbjergene tiI Amazonlandet, først med lastbil, siden med kano ad Apurimac-floden, en biflod til Amazonfloden.
Vi besøger nybyggerne, der rydder regnskoven for at dyrke kaffe, kakao og cocablade. Længere inde i Junglen møder vi den oprindelige befolkning, Campa-indianerne, og bliver inviteret til at bo hos dem et stykke tid. Vi besøger høvdingen og hans seks koner, og tager med dem på traditionel fisketur.

Bente Grue

 

5/11 Kærlighed og menneskeslagteri

”Meningsløst menneskeslagteri” - sådan skrev en ung sønderjyde og familiefar i sine breve hjem til sin unge kone. Han sad i en skyttegrav. Fra 1. Verdenskrigs begyndelse og til krigshistoriens største slag ved Somme skrev et ungt ægtepar tusind breve til hinanden. I år er det hundrede år siden den krig sluttede. Krigshistorien har ikke stået stille siden dengang, men tusind støvede breve, der lå gemt på et loft, fortæller en historie, som kan sætte nutidens krige ude i verden i relief.

Det var Nina Emilie Hansens bedsteforældre, der skrev brevene, og hun vil fortælle om de menneskelige omkostninger, som sønderjyderne betalte for Danmarks tabte krig i 1864. Som lille pige fornemmede hun sin bedstemors tabte ungdom, og i respekt for sine bedsteforældre beskrev hun deres historie i to bøger.

Hun vil også komme ind på, hvor vigtigt det er for os alle hver især at bevare vores livshistorie. 

Nina Emilie Hansen

 

19/11 På cykeltur i USA langs Stillehavet

Endelig var vi på cyklerne. Turen langs Stillehavets kyst, som vi havde planlagt i måneder, var i gang. Vi skulle trampe i pedalerne de ca. 1300 km fra Portland i Origon til San Francisco i Californien. Stort set hver eneste kilometer var en nydelse. Euforiske over den vidunderlige natur, Stillehavets brusen, klipperne, det blå hav, det fantastiske klima og over friheden, cyklede vi sydpå - og overvandt endog høje bjerge.  Med fortællinger om mødet med både den storslåede natur og med mennesker, vi stødte ind i, tager vi jer med på denne billedskønne og ind imellem strabadserende tur, og vi håber, at euforien kan brede sig.

Lisbeth og Nikolaj Grønne

 

3/12 Banko

Traditionen tro spiller vi banko og julehygger.

 

14/1 Harry Houdini og magiens historie

Du kommer med på en fantastik rejse, hvor du under foredraget får indblik i den hemmelige verden, som tryllekunst er. Harry Houdini er uden tvivl den mest berømte tryllekunstner og udbryderkonge nogen sinde. Hans fantastiske liv og magiens historie tryllebinder både voksne og børn. Robert tryller undervejs og viser nogle af sine fantastiske tricks.

Tryllekunstner Robert Mark

 

28/1 Indenfor murene - i teatrets verden

I mere end 44 år var Jette Buchwald tilknyttet Den kongelige Ballet, og fra den periode har hun mange oplevelser og sjove anekdoter at fortælle. Sammenmed balletensemblet var hun på mange rejser og har for eksempel arbejdet sammen med dronning Margrethe på Et Folkesagn og Nøddeknækkeren. Gennem sin karriere som danser har Jette Buchwald danset adskillige partier og roller. I de seneste år kunne publikum nyde hende i blandt andet karakterroller i Napoli, Romeo og Julie samt Sylfiden. Undervejs i karrieren har Jette Buchwald modtaget flere priser, nomineringer og hædersbevisninger. I dag rejser hun rundt for at udbrede sin glæde ved balletten og sit kendskab til den mytiske balletverden. I løbet af foredraget vil Jette Buchwald vise forskellige rekvisitter, og hun vi vil fortælle om balletbørnene, ballettens hverdag samt give et indblik i nogle af Det Kgl. Teaters værksteder.

Jette Buchwald

 

11/2 Børnehjemsdreng 1951 - 1961

Der er så mange beretninger om, hvor dårligt børnehjemsbørn er blevet behandlet gennem tiderne. Min historie er en fortælling om 10 års ophold på børnehjemmet Kildebjerget mellem Vejle og Juelsminde, en fortælling om omsorg, og kærlighed. Tilsammen er de små punktnedslag i perioden en dybfølt tak til de mange engagerede og nærværende voksne på vore børneinstitutioner fra alle os, der på et eller andet tidspunkt som børn har haft brug for hjælp i en kortere eller længere periode.

Steff Ejlersen

 

25/2 Arv og skifteret

Et spændende foredrag om arv og skifteret. Du vil f.eks. få oplysning om, hvordan du selv kan skrive et testamente, om du har brug for advokatbistand, og hvad du skal være opmærksom på, når du skriver testamente. Du vil også få svar på mange af de spørgsmål, der melder sig, hvis det er dig, der står som efterladt og skal tage hånd om et dødsbo.

Peter Thomasen

11/3 Belmont koret

Sæsonen afsluttes med en koncert af Belmont koret ledet af dirigent Lars Bernach. Repertoiret er danske/svenske sange, lidt klassisk, gospel og musicals.

 

6/5 Bustur ud i blå

Hvor turen går hen er endnu ikke fastlagt, men vil blive oplyst i løbet af januar måned 2019. Prisen for turen inkl. frokost vil være kr. 400,-*.

 

Kom med - det bliver spændende og interessant!

Herudover skal der hver gang betales kr. 30,- til kaffe og kage samt foredrag - dog kr. 40,- for jule- og sæsonafslutning (gældende for alle deltagere).

 

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8150
man 08-10-18 15:00
Glostrup Bibliotek
10 lekt.
Kr. 245