Foredrag og debatarrangementer

Hyggeklubben - Glostrup deltagere

Vi tilbyder 9 nye spændende foredrag og 1 debatarrangement i den nye sæson i Hyggeklubben, hvor vi kommer vidt omkring i en afslappet og hyggelig atmosfære.

9/10 Fra danserinde til teaterdirektør

Skuespiller Tina Christiansen kommer og holder et underholdende foredrag om sit lange liv i dansk teater. Tina var allerede i branchen, da hun var 7 år, idet hun var balletbarn på Det Kgl. Teater. Derefter går det slag i slag, men Tina er nok mest kendt for sin medvirken i næsten alle landets revyer. Tina lover, at det ikke bliver kedeligt at høre om hendes kulørte liv i dansk teater!

Tina Christiansen

23/10 ”Kun en tåbe frygter ikke haven”  DEBAT

Sex, vold og drab lurer i din have. Blodige kampe udkæmpes, slaver bliver taget til fange og selvmordsbombere sprænger sig selv i luften. Utroskab, zombier og tårevædet romantik lurer lige uden for din havedør.  Biologen Anders Kofoed fortæller om alle de besynderlige ting, der sker ude i din egen græsplæne. Det bliver bizart, underholdende og en anelse uartigt … og meget, meget naturligt. Kom og få en oplevelse som langt overgår enhver gyserfilm.

Anders Kofoed

6/11 Røde Kors' indsats i Togo

I november 2015 rejste Isabella til Togo. Hun rejste sammen med 8 andre Røde Kors-frivillige for at se det arbejde, de igennem deres frivillige arbejde har været med til at støtte. På turen mødte de kvinder, unge og børn med masser af håb og mod på fremtiden. I foredraget tager Isabella os med på en meget inspirerende tur.

Isabella Jacobsen

20/11 ”Rundt i Indien på cykel og i taxa.”

Forestil dig, at du sidder midt i en indisk landsby. Det er varmt, solen skinner og luften står helt stille. Der er larm, fordi et mylder af mennesker befinder sig her. Nogle handler i de små boder, andre snakker, adskillige sidder bare og kigger. Bussen trykker hornet i bund for at fortælle, at den snart kører. Scootere drøner rundt, og biler finder vej gennem mylderet ved at dytte og båtte i en uendelighed. En mand kommer trækkende med sin kamel. Grise og høns løber rundt, og de hellige køer går roligt omkring, som om de ejer det hele. En flok ældre mænd sidder på en bænk, mens kvinder i fuld aktivitet vandrer rundt i smukke, farvestrålende klæder. Midt i dette kommer tre danske cyklister. Kontrasterne er virkelig til at få øje på.

Lisbeth og Nikolaj Grønne

11/12 Juleafslutning

Vi skal hygge os med at synge danske julesange, som akkompagneres af Nicolai Bang på flygel, se Luciaoptog og spille bankospil.

Nicolai Bang

8/1 ”Fra Nørrebro til Nørregade”

Kongehusets præst, tidligere biskop i København, Erik Norman Svendsen fortæller i foredraget om hele sit liv på Nørrebro, hvor han er født og opvokset, og Nørregade, hvor han boede i 17 år som biskop over Københavns stift. Han er født under 2. verdenskrig og gik af som biskop i 2009, men er stadig aktiv som kongehusets præst og præst ved Garnisons Kirke.  Han har været formand for salmebogskommissionen, der udarbejdede den nye salmebog, og desuden været optaget af det religionsmøde, som finder sted i disse år i Danmark. Sammen med sin kone rejste han rundt i Mellemøsten i 2005 for at møde både kristne og muslimer, og som biskop har han besøgt danske kirker og menigheder over hele verden. Som biskop mødte og forhandlede han med 9 kirkeministre og var talsmand for en friere folkekirke i forhold til staten.

Erik Norman Svendsen

22/1 Dansk cirkushistorie

”Mine herskaber, grevskaber, videnskaber og ægteskaber velkommen til et fornøjeligt foredrag om dansk cirkus- og gøglerhistorie. Få sjove og forunderlige historier og få et indblik i den verden, der har været befolket af store personligheder som Charlie Rivel, Tribini, Eli Benneweis og mange flere. Der er fuld tilfredshed, eller pengene er spildt!”

Mikkel Knudsen

5/2 Mozarts Don Juan

Don Juan (Mozart) Specielle mekanismer tillader, at Mozart i denne perfekte komiske opera kan slippe af sted med at lade titelpersonen - den store forfører - bukke under. Der er flere spændende, eksistentielle forhold som er mesterligt beskrevet gennem Mozarts musik. Don Juan lever livet til det yderste. Han har ingen grænser, ingen hæmninger og tager ingen hensyn. Kærligheden, livet, døden. Don Juan vil opleve det hele. Hans historie handler om noget dybtliggende i alle mennesker, og netop derfor er Mozarts Don Juan en af de stærkeste fortællinger i operahistorien. Og ikke for ingenting var det Kierkegaards yndlingsopera. Hvorfor vil Mozart have tre forskellige danseorkestre til at spille hver sin melodi i hver sin taktart samtidig - og hvordan lyder det? Hvor mange kvinder lykkes det Don Juan at forføre i operaen? Hvorfor er hans arier så få og så korte? o.m.a.

Bjørn Steding-Jessen

26/2 På skovtur gennem Europa - med båd

Tag med på en fascinerende rejse på nogle af de mange smukke floder og kanaler. Vi besøger små charmerende landsbyer, myldrende storbyer, solbeskinnede vinmarker, sejler gennem folks private baghaver, tager en smuttur til Disneyland og på havnerundfart i Paris. Kan man sejle i Champagne? Hvordan føles det at sejle gennem folks haver? Hvordan forbereder man sig på at sejle gennem Europa?  Det er nogle af de spørgsmål, Malene Wilken giver svar på når hun holder sit populære foredrag om at sejle gennem Europa.

Malene Wilken

12/3 Mit liv som rejsemontør i Afrika

Wolfgang Lack vil fortælle om sin første rejse, som gik til Saudi Arabien.  Årene i Burkina Faso i Vestafrika, i byen Bobo Dialasso, hvor han var i 3 år og 9 måneder. Her var han med til at opbygge et elværk, som skulle lave strøm til byen. Wolfgang fortæller også om sine oplevelser i Sudan, hvor han måtte flygte fra borgerkrigen. 

Vi skal også høre om Wolfgangs oplevelser, hvor han arbejdede på skibe der sejlede i hele verden....

Det er ikke så meget arbejdet, vi skal høre om, men alle de sjove og spændende oplevelser og til tider ganske farlige ting, han kom ud for. Wolfgang har været rejsemontør for MAN BW Holeby i 22 år.

Wolfgang Lack

7/5 Bustur ud i blå

Hvor turen går hen er endnu ikke fastlagt, men vil blive oplyst i løbet af januar måned 2018. Prisen for turen inkl. frokost vil være kr. 400,-*.

Kom med - det bliver spændende og interessant!

Herudover skal der hver gang betales kr. 30,- til kaffe og kage samt foredrag - dog kr. 40,- for jule- og sæsonafslutning (gældende for alle deltagere). 


Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
man 09-10-17 15:00
Glostrup Bibliotek
10 lekt.
Kr. 225