Foredrag og debatarrangementer

Jazzhøjskole

10/10 ”Mit liv med bassen og jazzen”

En humoristisk beretning om mere end 50 år bag bassen - lige fra konfirmationen, hvor Jens Sølund ønskede sig en kontrabas i gave, til i dag, hvor han stadig kan opleves rundt omkring på landets scener med flere af Danmarks kendteste jazzbands. Han forlod lægestudiet midt i 60'erne til fordel for en karriere som bassist med folkekære Papa Bue. En væsentlig del af foredraget handler om hans mange spændende og skøre oplevelser gennem mere end 20 år med Papa Bue på og udenfor scenerne i fem verdensdele. Foredraget krydres med relevante musikeksempler. 

Jens Sølund 

7/11 ”Tyve fantastiske år med Papa Bue”

En humoristisk beretning om livet på og udenfor scenen med Danmarks gennem tiderne mest populære jazzorkester i dets storhedstid. Masser af skæve historier fra turnéer i fem verdensdele og vennerne Bjarne Liller, John Mogensen, Gustav Winckler, Otto Brandenburg, Grethe Ingmann m.fl., der alle optrådte og indspillede plader med Papa Bue. Bandet opnåede adskillige guld- og sølvplader, og i jazzens fødeby, New Orleans, fik Papa Bue af borgmesteren overrakt byens nøgler, da bandet var inviteret til at spille ved en stor koncert. Ture til Australien, Thailand, Canada, Kenya, Japan, Malaysia, Indonesien, Filippinerne, Grønland, Hong Kong og mange andre lande. 

Jens Sølund 

5/12 ”Jazzanekdoter”

Kunstnere er ofte kendetegnet ved en lidt alternativ adfærd og en noget særpræget form for humor. Dette gælder også for mange musikere og sangere. Gennem et langt liv sammen med inden- og udenlandske jazzmusikere og populære danske kunstnere har Jens Sølund samlet et helt arsenal af sjove og skæve anekdoter. Man kan glæde sig til at høre et udpluk af de sjoveste, om f.eks. John Mogensen, Bjarne Liller, Gustav Winckler og kendte amerikanske kunstnere. Foredraget krydres med relevante musikeksempler. 

Jens Sølund 

12/12  ”The Wonderful World of Louis Armstrong”

Man kan da kun elske Louis Armstrong. Ingen havde kunnet forvente, at en lille fattig sort knægt i New Orleans i den grad ville komme til at sætte sit præg på musikken i USA - og dermed hele verden. Han fik sit første pladehit allerede midt i 1920erne, og derefter fulgte en lang perlerække, der er blevet evergreens. Hans seneste, uforglemmelige hit var ”What a Wonderful World”, som han indspillede som 66-årig. I en lang årrække var han Amerikas musikambassadør nummer 1, og han spillede koncerter overalt på kloden. Jens Sølund, der har spillet og indspillet med flere af de musikere, der har spillet med Armstrong, fortæller om denne store og varme personligheds betydning og fantastiske karriere. Foredraget underbygges med afspilningen af en række af Armstrongs kendteste numre fra hans enorme pladeproduktion. 

Jens Sølund

Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
tir 10-10-17 19:00
Herlev Medborgerhus
Jens Sølund
4 lekt.
Kr. 575