Foredrag og debatarrangementer

Kunsthøjskolen

Kunsthøjskole i Herlev

Kom og deltag på FOF Københavns Omegns Kunsthøjskole, hvor du får mulighed for at møde et udpluk af Danmarks bedste foredragsholdere inden for kunst. Der serveres kaffe og kage, som er inkl. i prisen.

 

5/2 Ny dansk kunst

Foredraget vil præsentere en række danske kunstnere, der har markeret sig stærkt de sidste år: A-kassen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Olafur Eliasson, Elmgreen og Dragset, Gudrun Hasle, Henrik Plenge Jakobsen, Superflex og Tal R m.fl. Kunstnerne arbejder ofte på tværs af medierne - fra maleri til video, performance, installation og intervention. De kan have fokus på magtrelationer - og ofte udfordres publikum intellektuelt eller æstetisk.

Pia Høy

 

19/2 Islamiske miniaturemalerier og bogkunst

Et spændende foredrag om stor kunst i lille format, paladsernes bogværksteder, berømte bøger med utrolige historier og koranen som kunstværk.

Mariette Tiedemann

 

5/3 Danske kvindelige kunstnere før og nu

I dette foredrag fortælles om de første kvindelige danske kunstnerpionerer. Kunstnere som Elisabeth Jerichau Baumann, Bertha Wegmann og Johanne Krebs, der slog igennem i en verden, hvor de fleste mente, at kvinder først og fremmest var skabt til at være husmødre og føde børn. Via en senere generation af fremragende kunstnere som Anna Ancher, Anne Marie Carl-Nielsen, Agnes Slott-Møller, Anna Syberg og Francisca Clausen kommer man til sidst i foredraget til at høre om nutidens kvindelige danske kunstnere og navne som Kathrine Ærtebjerg, Julie Nord og Trine Boesen.

Tom Jørgensen

 

26/3 Min personlige kunsthistorie

Martin fortæller om nogle grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer, og tager de vigtigste værker fra 1990 og frem til 2012, og kloner dem med kunstneriske, personlige og samtidslige faktorer. Martin Bigum vil fortælle om ideérne og processerne undervejs. Vi kommer også ind på hans arbejdsdag, og hvorfor han helt basalt ikke kan være andet end billedkunstner og digter. Som en følge af det, og af eget liv, kommer vi også ind på hvordan han hele tiden skal revurdere sit eget greb i kunstens materiale og ånd, for at finde nyt interessant kunstnerisk ståsted. Til sidst kan publikum stille spørgsmål. Martins “lystvandring” er et kig ind bag scenetæppet; om bag malerierne. Ind i individ, proces, værk og samtid.”

Martin Bigum

 


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
18145
tir 05-02-19 13:00
Herlev Medborgerhus
4 lekt.
Kr. 650