Foredrag og debatarrangementer

Kunsthøjskolen

Kom og deltag på FOF Københavns Omegns Kunsthøjskole, hvor du får mulighed for at møde et udpluk af Danmarks bedste foredragsholdere indenfor kunst. Der serveres kaffe og kage, som er inkl. i prisen. 

23/01 Siciliens vidunderlige kulturskatte 

Siciliens kultur har været påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normanner og romere, som alle har efterladt kunstneriske spor. I dette foredrag får du indsigt i Siciliens omfangsrige kunst. Du vil møde et af Europas største arkæologiske områder Selinunte, barokke bygninger, malerne Caravaggio og Antonello de Messina, den dansende satyr, Praxiteles’ bronzestatue og keramiske udsmykninger af nutidige kunstnere. Derudover vil vi studere verdens største samling af romerske mosaikker i Villa Romana del Casale og byzantinske mosaikker i kirken i Monreale og meget mere. Områderne, der vil blive belyst, er primært: Palermo & Monreale, Villa Romana del Casale og Vestsicilien. 

Tine Kragh 

6/2 Japan-mani i fransk impressionisme 

I 1854 åbnede Japan sine havne efter mere end 200 års afsondrethed fra omverdenen. Handelen med det asiatiske land bragte spændende og eksotiske genstande til Europa, som fik afgørende indflydelse på malerier af Monet, Manet, Degas, Renoir, Pissarro og andre franske impressionister. 

Mariette Tiedemann 

27/2 De 4 årstider 

De fleste har hørt om Vivaldis pragtfulde musikstykke ”De fire årstider” fra 1725. Også i billedkunsten har kunstnere gennem tiden tolket årstidernes skiften. I starten var billederne fulde af symbolske betydninger, senere var det de snedækkede eller solbeskinnede landskaber, man malede for deres egen skyld. Foredraget tager os helt tilbage til middelalderen for at slutte med nutiden, og du vil undervejs blive præsenteret for så fantastiske kunstnere som Pieter Bruegel, Sandro Botticelli, Antoine Watteau, Claude Monet, Asger Jorn, Per Kirkeby og Olafur Eliasson. 

Tom Jørgensen 

13/3 Islamisk kunst fra vest til øst 

Rejser du i den islamiske verden og besøger en traditionel moske, så ser du med det samme, at den er smukt dekoreret med planteornamentik, geometriske former og kalligrafi. Men hvorfor anvender den islamiske kultur ikke figurative billeder af mennesker og dyr i en religiøs kontekst? Dette foredrag om islamisk kunst fra Spanien i vest til Indien i øst besvarer dette spørgsmål og giver dig tillige indsigt i, hvorfor vi i en kristen kontekst almindeligvis finder en overflod af figurative billeder af Jesus, Jomfru Maria og helgener. 

Helene Lykke Evers

Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
tir 23-01-18 13:00
Herlev Medborgerhus
4 lekt.
Kr. 625