Mad og vin

Flødebollekursus

2 timers workshop med at støbe flødebolle skaller i Schweizer Grand Cru couverture chokolade og fylde dem med bedste flødebolle skum samt lækker, crunchy bund med forskellig smag i, har vist sig at blive meget populær. 

Som altid begynder vi med en kort introduktion omkring couverture chokolade, hvorfor den skal tempereres og hvordan, men i flødebolle workshoppen er chokoladen allerede tempereret. Der er alle 3 farver til kursisternes rådighed: Mørk 65 %, Lys 38 % og Hvid 36 % fra verdens bedste chokolade virksomhed i Schweiz, Felclin som forarbejder regnskovs kakaobønner fra Sydamerika. 

Der bliver kort fortalt om, hvad der skal ske og hvordan, viser kursisterne formen, uddeler opskrifterne, kursisterne finder deres forberedte plads i vores godkendte firmakøkken, og kan pensle formen med vores glansfulde fødevarefarver guld, sølv, bronze eller kobber, eller strø ægte guldflager i formen. 

Kursisterne vælger chokoladetype og fremstiller tynde skaller. Mens skallerne er på køl fremstiller vi i fællesskab det perfekte skum og vi vælger, hvilken bund vi vil lægge og om der skal mønster på bunden eller ej. Når bundene er lagt og formene står på køl, så chokoladen størkner, skal køkkenet ryddes op. 

Kursisterne har mulighed at købe materiale ind med 10 % rabat og kan erhverve Susie's chokolade bog, som er skrevet til kursisterne med 10 % rabat. 

Til sidst tages flødebollerne ud af formen, vi uddeler foldeæsker og så afsluttes workshoppen med besvarelse af eventuelle spørgsmål fra kursisterne. 

Medbring forklæde og en æske. 

Prisen er inkl. udgift til råvarer.

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
fre 14-10-16 15:00
Kagebutikken
Susie E. Funder
2 lekt.
Kr. 450
fre 18-11-16 15:00
Kagebutikken
Susie E. Funder
2 lekt.
Kr. 350