Motion og sundhed

Gravid

Motion i din graviditet | FOF Københavns Omegn 

Fødselsforberedelse i Taastrup og Glostrup

Måske er du gravid for første gang? Eller måske venter du dit andet eller tredje barn? Uanset om du har været igennem en graviditet og fødsel før eller du er førstegangsgravid, er der mange gode grunde til at deltage i et fødselsforberedelses kursus. Er kursus i fødselsforberedelse kan give dig netop den mentale ro og tryghed, du har brug for, men giver dig også konkrete værktøjer, som du kan bruge gennem fødsels forskellige faser.  Vores undervisere og begge kompetente og erfarne jordemødre, som med deres mange års erfaring fra både fødegangen og som privat jordemoder, hvordan de skal forberede og vejlede dig bedst muligt. 

Bliv klar til din fødsel!

På holdet vil I komme omkring emner som selve graviditeten, om fødslens forskellige faser, veer, smertelindring, samarbejdet mellem dig og din partner under fødslen, fødestillinger og din babys første tid efter fødslen. I vil desuden tale om det, at blive forældre til en lille ny. Desuden består fødselsforberedelsen også af forskellige øvelser, som forbereder dig og din krop og som kan afhjælpe gener, smerte og træthed under graviditeten. Her arbejdes med afspænding, vejrtrækning, massage, smidighed og styrke.

Holdene er relativt små, og der vil derfor være masser af tid til spørgsmål og forberedelse i trygge rammer. En god forberedelse giver dig troen på, at du og din krop kan klare fødselsoplevelsen og gøre den første tid med baby så god og bekymringsfri som mulig. 

Yoga for gravide i Herlev

Gravidyoga er yogaøvelser som er tilpasset den gravide krop og har særligt fokus på åndedræt, smidighed og styrke. Yogaøvelserne har særligt fokus på kroppens center dvs. bækkenbund, mave, ryg og balder, og er med til at støtte kroppen i dens udvikling under graviditeten. Træningen er med til at skabe balance, forberede din krop til selve fødslen og lindre gener og smerte under graviditeten. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller kendskab til yoga at deltage. Til gengæld får du her muligheden for arbejde med din krops smidighed, hvilepositioner, åndedrætsøvelser og afspænding. 

Rolige stunder med din baby

Oplev hvordan gravidyoga kan give dig en ro i både krop og sind. En ro, som giver dig mulighed for at nyde din graviditet og din baby i maven. Det handler om at hjælpe din krop til at føle velvære, overskud og ro i løbet af den fysiske forvandling, den gennemgår under en graviditet.