Rundvisninger og kulturoplevelser

Magtens smykker

Det gamle kongeslot Koldinghus fylder i år 750 år. Det fejres med jubilæumsudstillingen Magtens Smykker, der fortæller 750-års historie gennem kongelige smykker, medaljer og ordner fra magtens centrum.

​​Rang, rigdom og idealer kan afkodes i de smykker, som samfundets mægtigste mænd og kvinder har båret. Smykker kan dermed fortælle om historiens skiftende styreformer, magtforhold, stiludtryk og krops- og kønsopfattelser.

Jubilæumsudstillingen på Koldinghus formidler magtens historie i 750 år gennem et bredt udvalg af smykker, ordner og medaljer udlånt af bl.a. det danske, det britiske og det svenske kongehus, Tiffany i New York, Cartier i Paris, Shamballa Jewels, Napoleonmuseet i Schweiz, Kongernes Samling på Rosenborg, Designmuseum Danmark og andre danske og europæiske museer, virksomheder og private samlere. ​Gennem disse prægtværker får vi mulighed for at komme helt tæt på en lang række af Danmarks og Europas magtfulde mennesker.

Besøget begynder med en guidet rundvisning i særudstillingen, hvorefter vi har tid på egen hånd og slutter med frokost i Koldinghus restaurant ekskl. drikkevarer.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8027
tir 02-10-18 07:50
Herlev Station
Pia Mengel
1 lekt.
Kr. 875