Rundvisninger og kulturoplevelser

Historisk rundvisning på Kastellet

De første skanser på det nuværende Kastels område, blev opført af Chr. IV i begyndelsen af 1620´erne og blev kaldet Sankt Annæ Citadel.

Fra 1662-64 blev skanseområdet ombygget af Fr. III med hjælp af den hollandske militærarkitekt Rüse. Fæstningen var i gamle dage selvforsynende på alle områder, praktisk i tilfælde af belejring. Samtidig med at skanseanlægget blev opført, byggede man også portene, stokkene og magasinbygningerne. Først i 1700-tallet kom der en kirke i området samt en kommandørbolig.

I de senere år har Kastellet gennemgået en reetablering og en tilbageførsel til anlæggets fordums pragt. Senest er Grevens Ravelin, Sjællands Ravelin og Ravelinbro blevet restaureret. Alt dette inkl. morsomme fortællinger om livet og personerne fra Kastellet, skal vi opleve på vor rundvisning, der foretages af en pensioneret militærperson, der tidligere har haft sin daglige gang på området.

Vi skal se statsfængslet, hvor tidens mest berømte fange Struense og Brandt sad, og Krudthuset, hvor der levede andre fanger i en lang periode under i dag umenneskelige forhold.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8015
tor 27-09-18 16:25
Kastellet
Pia Mengel
1 lekt.
Kr. 195