Rundvisninger og kulturoplevelser

Magasin Museet og Københavns Rav Museum

Museet åbnede i 2013 og fortæller historien om Magasin gennem næsten 150 år. Genstandene i udstillingen er en unik samling af varer og ting fra stormagasinet, som er blevet gemt af husets ansatte og foræret museet.

Magasin du Nord Museum befinder sig i midten af det gamle middelalderlige København og lige bag Magasin ved Kongens Nytorv. Selve huset på Vingårdstræde 6 gemmer på mange års historie. Stuen og kælderen i bygningen kan dateres til omkring år 1200. Kong Hans ejede bygningen omkring år 1500 og anvendte den både som vingård og møntsmedje. Huset har siden været ejet af både gejstlige, adelige og borgere og både Grevinde Danner og H.C. Andersen har haft deres gang i huset. Til højre for indgangsdøren i museet kan stadig ses halvdelen af den oprindelige trappe, som fører op til H. C. Andersens kammer.

Vi bliver mødt af museumsdirektør Trine Halle, som vil fortælle om udstillingen.

Inden næste besøg får vi en kop kaffe/the (inkl.) på Cafe August B, som ligger i Det Kongelige Teaters foyer.

Vi fortsætter til et af Københavns ældste huse, Kanneworffs Hus, som går tilbage til 1606. Huset ligger på Kongens Nytorv/Nyhavn og huser Københavns Rav Museum. Her skal vi høre den fascinerende historie om rav og se samlingen af ravgenstande og antikviteter, samt verdens største stykke rav, som vejer 47,5 kg.

Mødested: Porten i Vingårdsstræde 6

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8009
ons 28-11-18 10:00
Magasin
Elisabeth Kurt Haukohl
1 lekt.
Kr. 175