Rundvisninger og kulturoplevelser

Rosenborg Slot

Inkl. de kongelige regalier, kronjuveler, skatkammeret og Urtegårdhaven.

Siden 1400-tallet har Danmarks monarker holdt til i København, først på Københavns Slot og senere på Christiansborg Slot og Amalienborg.

Den driftige kong Christian IV boede på Københavns slot, men fandt det for trangt og umoderne, så efter indkøb af landbrugsland uden for byens østre port, opførte han et lille lystslot i 1604 som stod færdigt 30 år senere.

Som årene gik, blev der bygget nye kongelige residenser i Københavns nærhed, og det lille lystslot blev brugt til opbevaring af kongelige klenodier og værdier. I 1800-tallet blev stedet omdannet til museum for den kongelige slægt tilhørende den oldenborgske familie.

Slottet rummer uvurderlige skatte, bl.a. verdens fineste samling af sølvmøbler, masser af rav og elfenben, samt de kronjuveler dronning Margrethe ved særlige lejligheder ”lufter”.

Slottet har netop afsluttet en grundig renovering, hvor der bl.a. er kommet et nyt mønstret marmorgulv i Riddersalen.

Vi skal besøge alle etagerne, mens vi foretager en rejse tilbage i tiden og hører om rigets konger fra Christian IV til og med Frederik VII. Herefter går vi ned i skatkammeret, det nye elfenbens- og ravkammer for at slutte af i det helligste: regalier rummet.

Vi vil også høre om nogle af slottets brugere samt gå rundt i den rekonstruerede urtegårdshave med plantearter, der går tilbage til 1500 tallet.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
18024
søn 27-01-19 11:15
Rosenborg Slot
Pia Mengel
1 lekt.
Kr. 175