Rundvisninger og kulturoplevelser

Sydhavnen

- fra industrihavn til nordens Venedig.

Kom med på en unik byvandring i et af byens yngste kvarterer med kunsthistoriker og filosof Frederik Lindskov.

Sydhavnens tre store industriholme - Enghave Brygge, Teglholmen samt Sluseholmen har igennem mere end 100 år været en vigtig brik i Københavns industrihavn. Teglholmen med sit teglværk fra 1870erne, Enghave Brygge med HC Ørsteds værftet fra 1920 og Sluseholmen med Aalborg Portlands siloer fra 1940erne.

Sammen med Ørestaden og det nye Nordhavn, er Sydhavnen udpeget til et af de nye markante områder, der er med til at tegne fremtidens hovedstad - og forvandlingen fra industrihavn til venlige kvarterer med kanaler og ny stjernearkitektur er allerede i fuld gang.

Vi går forbi Vandkunstens boligbyggeri Sømærk, der var et af de første markante indslag i havneområdet. Vi bevæger os videre ud på Teglholmen hvor verdens bedste folkeskole af JJW Arkitekter ligger maritimt placeret direkte ned til kanalområdet. Herfra er der udsigt til Enghave Brygge, der snart forbindes med Alfred Nobels bro, og til Havnevigen med de nye boligtårne på Islands Brygge.

Vi går forbi Metropolis og slutter turen af på Sluseholmen, der med sine mange kanaler peger på, hvordan det samlede område vil se ud om få år.

Mødested: Foyeren i Hotel Scandic. Samlet distance ca. 3 km. Turen er ikke forgangbesværede. Turen slutter ved Slusen. Mulighed for at gå med Frederik tilbage til startsted.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
8011
søn 09-09-18 13:00
Frederik Lindskov
1 lekt.
Kr. 150