Rundvisninger og kulturoplevelser

10 aktuelle kunstudstillinger - fredag

Program 2018/2019 v/Kunsthistoriker Alice Fanøe

2/10 J.F. Willumsen 

Bjergbestigersker og badende børn, venetianske facader i gult lys og ejendommelige selvportrætter. Kunstnerens hovedværker skabt gennem syv årtier.

Mødested: Arken. Skovvej 100. Ishøj 

 

23/10 Danh Vo - Take my breath away 

I samarbejde med Guggenheim Museet vises en udstilling af en af de allerstørste danske samtidskunstnere. Vi stifter bekendtskab med Danh Vos poetiske, politiske og nuancerede univers.

Mødested: Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K 

 

13/11 Odilone Redon 

Den første store præsentation af Redons berømte værker i Danmark. Redon var dybt inspireret af Gauguin, Degas og van Gogh, men valgte modsat dem at fokusere på en indre verden.

Mødested: Glyptoteket. Dantes Plads 7. Kbh. V 

 

4/12 Vincent van Gogh 

Stort opsat udstilling i samarbejde med Kröller-Müller Museet i Holland med fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion.

Mødested: Arken. Skovvej 100. Ishøj

 

18/12 Kongelige juleborde 

Op til jul vil slottets sale danne de strålende rammer om forskellige kongelige juleopdækninger opstillet som tableauer, der emmer af julestemning på tværs af tid.

Mødested: Christiansborg Slot. Prins Jørgens Gård 5. Kbh. K 

 

22/1 Creme de la creme 

Designmuseum Danmark viser en særudstilling med et udvalg af de største mesterværker fra samlingerne. Der er tale om kunstværker i absolut særklasse.

Mødested: Designmuseum Danmark. Bredgade 68. Kbh. K 

 

12/2 Sonja Ferlov Mancoba 

Sonja Ferlov boede i flere perioder i Frankrig og havde tætte kontakter til bl. a. Giacometti og Max Ernst. Hun var også tilknyttet Cobra, men følte sig isoleret og opnåede først sent almindelig anerkendelse som en af vore betydeligste billedhuggere i nyere tid.

Mødested: Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K 

 

5/3 Grønningen 

For første gang har Kunstforeningen inviteret Grønningen til at udstille for således at gribe fat i den etablerede del af dansk kunstliv og danne ramme om en af dansk kunsts væsentligste grupperinger.

Mødested: Kunstforeningen. Gammel Strand 48. Kbh. K 

 

9/4 Axel Salto 

Salto var oprindeligt uddannet på Akademiet som maler; men det blev som keramiker, at han er blevet kendt i hele verden. Livet igennem eksperimenterede han med rige glasurer og organiske former i den riflede, den knoppede og den spirende stil.

Mødested: Øregaard Museum. Ørehøj Allé 2. Hellerup 

 

7/5 William Morris 

I en tid, hvor industrialismen vandt frem, markerede han sig som fortaler for at holde det gode håndværk i hævd. Han gjorde sig gældende i mange sammenhænge med Arts and Craft bevægelsen og skabte et univers af tekstiler, tapeter, møbler, mosaikker, bøger og meget andet.

Mødested: Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå 

 

Ret til ændringer forbeholdes. 

Entreprisen er ikke inkluderet; men der gives grupperabat.

Mødekort skal medbringes hver gang.