Rundvisninger og kulturoplevelser

10 aktuelle kunstudstillinger

Program 2019/2020
v/Kunsthistoriker Alice Fanøe


20/9 Dansk guldalder - verdenskunst mellem to katastrofer
Den største udstilling nogensinde om guldalderen, hvis kunstnere skabte de billeder af Danmark, som vi har kendt og dyrket lige siden. 
Mødested: Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K.

11/10 Cirkus 
En stor gruppeudstilling, der kaster lys over den betydning cirkusset har haft for billedkunsten de seneste 150 år - fra det moderne gennembrud og frem til i dag.
Mødested: Gl. Holtegaard. Attemosevej 170. Holte.

1/11 Kunstnerbrødre - Ring og Brendekilde
Ring og Brendekilde levede i en tid præget af store politiske og sociale forandringer. Her vises den ufortalte historie om kunstnernes nære venskab og fælles kunstneriske ideal med nogle af deres bedste malerier samt værker i keramik og glas.
Mødested: Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå.

22/11 Den anden guldalder
J. L. Lund virkede som professor på Kunstakademiet på samme tid som Eckersberg og spillede en lige så vigtig rolle i samtidens kulturliv. Til hans kreds hørte Caspar David Friedrich, J. C. Dahl og familierne Brun, Schiller og Humboldt.
Mødested: Hirschsprungs Samling. Stockholmsgade 20. Kbh. Ø  

13/12 Tyskland - en nations erindringer
Udstillingen markerer 30-året for Berlinmurens fald og Tysklands genforening. Borgere, der i en menneskealder havde levet under to vidt forskellige politiske systemer, havde dette til trods en række dybtliggende erindringer til fælles. Disse erindringer udforskes via genstande skabt af tyskere igennem de seneste 600 år.
Mødested: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 Kbh. K. 

17/1 Det Dyrebare
Danmarks kæmpe-dinosaur ”Misty” er hovedpersonen i museets fabelagtige udstilling. Misty får bl.a.  selskab af H. C. Andersens snegle, en gejrfugl og en dronte samt af Danmarks ensomste edderkop Pardosa Danica.
Mødested: Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, 2100 København

7/2 Elsket af Picasso
I et unikt samarbejde med Picasso-museet i Paris vises, hvordan Picassos venner, familie, koner og kærester udfordrede og inspirerede hans kunstneriske udvikling. 
Mødested: Arken. Skovvej 100. Ishøj.

28/2 Anna Ancher
Her kommer vi helt tæt på kunstneren, hendes eksperimenterende værker og får et indblik i, hvordan hun fornyede dansk malerkunst.
Mødested: Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K

27/3 Hans Scherfig
Hans Scherfig er kendt både som forfatter og som maler. I malerierne skildres en ordnet, paradisisk natur, hvor løven og lammet lever i harmoni - en idealtilstand, som den kommunistiske kunstner livet igennem slog til lyd for.
Mødested: Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå.

1/5 Bagom horisonten
Udstillingen præsenterer tre kvindelige svenske malere, der alle sværmede omkring teosofien okkultismen og var en del af en ny esoterisk bevægelse omkring 1900.
Mødested: Kunstforeningen. Gammel Strand 48. Kbh. K.

Ret til ændringer forbeholdes!
Mødetid er altid ved billetkontoret. Entré og spisning er ikke inkl. i prisen.
Mødekort skal medbringes hver gang.