Udflugter og rundvisninger

10 aktuelle kunstudstillinger - fredag

23/9 Henri Martin, Poetiske landskaber

H.M. (1860-1943) betragtes som en af de vigtigste postimpressionister i fransk kunst. Hans landskaber præges af en monumental blidhed og hans varme farver gengiver et næsten meditativt univers. Udstillingen viser 52 malerier udlånt fra Musee d'Orsay, Musee des Beaux-Arts de Bordeaux samt private ejere.

Mødested: Nivaagaard, Gl. Strandvej 2. Nivå.

14/10 Frydefuld gysen

Udstillingen med undertitlen ”barokke spejlinger før og nu” tager afsæt i barokkunsten i midten af 1600-tallet og præsenterer værker fra de tidligste år af vanitas- og stillebengenren med kranier, timeglas, visne blomster, sæbebobler og andre symboler på livets skrøbelighed. 

Mødested: Gl. Holtegaard, Attemosevej 170. Holte.

4/11 Monet

For første gang på dansk jord bliver det muligt at opleve kunstnerens legendariske billedserier med kendte motiver som storbyens broer og katedraler, samt markernes popler og høstakke. 

Mødested: Ordrupgaard, Vilvordevej 110. Charlottenlund.

18/11 Martin Bigum

Alle kender Martin Bigum og hans store viden om kunst fra fjernsynets kunstquiz. På denne udstilling inviteres vi indenfor i hans eget univers, helt ind i kernen af hans kunstneriske skabelsesproces. 

Mødested: Arken, Skovvej 100. Ishøj. 

9/12 Jacob A. Riis

Med adskillige værker fortælles historien om dansk-amerikaneren Jacob A. Riis, der blev kendt for sit banebrydende fotojournalistiske arbejde, som var en dedikeret indsats for at forbedre livs- og boligvilkårene for New Yorks mange fattige immigranter. 

Mødested: Kunstforeningen, Gammel Strand 48. Kbh. K. 

20/1 I Italiens lys

I 1880’erne opstod et dansk-norsk kunstnerfællesskab i Italien. Det var folk som Krøyer, Skovgaard, Zahrtmann og Philipsen samt nordmændene Eilif Petersen og Chr. Meyer Ross. Under indtryk af det italienske lys og den franske impressionisme udvikledes det nye friluftsmaleri, der bragte en ny farverigdom ind i nordisk kunst. 

Mødested: Hirschsprungs Samling, Stockholmsgade 20. Kbh. Ø. 

10/2 L.A. Ring

Museet fortsætter dets række af udstillinger om kunstnerægtepar og kunstnerhjem. Ring er kendt for sine tolkninger af det sjællandske landskab og livet i landsbyerne. 

Mødested: Ordrupgaard, Vilvordevej 110. Charlottenlund. 

10/3 Japanomania

Japan havde stor indflydelse på nordisk kunst i perioden 1875-1918. Fra eksotiske geishaer og overraskende naturskildringer til dyrkelsen af en forfinet æstetik. Der er værker af Edvard Munch, Carl Larsson, Helene Schjerfbeck, Vilh. Hammerhøi, Anna Ancher og L. A. Ring. 

Mødested: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50. Kbh. K. 

31/3 Gys - er den levende?

Hyperrealisme som kunstretning tager sin begyndelse i 1960’erne. 25 internationalt anerkendte kunstnere er repræsenteret med skulpturer, der med brug af en overdreven realisme imiterer omverdenen - på en gang pirrende, ubehageligt og skræmmende. 

Mødested: Arken, Skovvej 100. Ishøj. 

5/5 Ditlev Blunck

Udstillingen er den første store præsentation af en kunstner, der i sin egen tid var særdeles anerkendt, selv om han de sidste mange år af sit liv levede i landsforvisning på grund af en seksualforbrydelse. Et af de kendteste billeder er ”Danske kunstnere på et romersk osteri” fra 1837.

Mødested: Nivaagaard, Gl. Strandvej 2. Nivå. 


Ret til ændringer forbeholdes.

Entreprisen er ikke inkluderet; men der gives grupperabat.

Mødekort skal medbringes hver gang.

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
fre 23-09-16 14:45
Alice Fanøe
10 lekt.
Kr. 1095