Udflugter og rundvisninger

Forårsvandringer

9/4 Arbejdermuseet

Arbejdermuseet ligger i Arbejdernes Forsamlingsbygning der bl.a. rummer tidligere statsminister Thorvald Staunings kontor. Museets samling giver indsigt i den udvikling der har været i arbejds- og hverdagslivet for en bred del af befolkningen gennem de seneste 150 år. F.eks skildrer arbejdermuseet udstillingen om 1950èrne, en arbejdsfamilies vilkår i perioden efter 2 verdenskrig. Det var en periode, som på trods af stadig mangel og rationeringer indvarslede en ny tid, hvor familier fik penge mellem hænderne, og hvor forbrugskulturen, stærkt præget af amerikanske idealer, vandt frem. Jeg vil fortælle om den tid for derefter at vise rundt på museet. 

Mødested Rømersgade 22, 1362 København K. 

23/4 Park og Museum

Øster Anlæg engang et af Københavns fæstningsværker, vi går ind fra Østerport Station langs med den gamle voldgrav. Øster Anlæg er et fantastisk sted at være - måske på grund af roen. Parken har hvad den skal have. Kuperet terræn, en smuk sø, og så huser den to af Københavns smukke bygninger, Den Hirschsprungske Samling og Statens Museum for Kunst hvor vi går over gaden, ind i Kongens Have, går langs det store staudebed ned til Davids Samling. Der skal vi se Islamisk samling. 

Mødested Østerport Station 

7/5 Københavns nye broer

Med de ny cykel- og fodgængerbroer er der skabt mulighed for at knytte havnens begge sider tæt sammen, og vi får lejlighed til at nyde havnens scenario fra flere vinkler under vores tur gennem nogle af Københavns ældste områder, som også byder på nyere store bygningsværker. Nu skal der skabes liv i havnen og gennem forskellige tiltag er der blevet attraktivt for alle aldre at opholde sig langs vandet. 

Start: Skuespilhuset på Nyhavnssiden. Slut: Christianshavns Torv.

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
søn 09-04-17 10:00
3 lekt.
Kr. 390