Aktiv fritid

Lystfiskerkursus for begyndere - også børn

Lær at fange en fisk!

I løbet af dette kursus kommer du til at fiske efter makrel, sild, hornfisk, torsk, ørred, fladfisk, gedde og aborre. Du lærer at kaste og at udvælge det rigtige agn (kunstig og naturlig) for de gængse fiskearter. Du lærer også noget om hvor og hvornår, det er godt at fiske, og hvad du kan forvente at fange. Og så lærer du at rydde op efter dig og at tage hensyn til fisk, natur og andre mennesker.

Hver gang mødes vi på udvalgte fiskelokaliteter og hygger os med en blanding af teori og praksis, som fx at øve kast, og du får fortalt om fiskemuligheder andre steder i Danmark og i udlandet. Alt i alt en rundtur i fiskearter og fiskesteder, så du er rustet til selv at gå videre.

Alle fangstpladser er til at nå med cykel fra en S-togsstation (hhv. Nordhavn, Klampenborg eller Holte). Der er ikke noget, du skal kunne på forhånd, og du behøver ikke have fint eller dyrt fiskegrej for at have heldet med dig som lystfisker.

Kom og lær hvordan.

Medbring lystfisketegn og det grej du har.

Børn fra 11 år er også velkomne.

Foreløbig plan for fangstpladser:

  • 28 august: Fiskeri efter makrel og hornfisk i Nordhavn. Pelagisk spinnefiskeri og medefiskeri.
  • 4. september: Gedde og aborre-fiskeri fra smuk natursti langs Storekalv i Frederikslund Skov ved Holte. Grej, agn, teknik. Søernes økologi og begrebet sekundær forurening samt sø-restaurering gennemgås.
  • 11. september: Vi fisker sild, makrel og fladfisk i Københavns Nordhavn.
  • 25. september: Fladfisk i Nordhavnen eller Skovshoved.
  • 2. oktober: Kysttur – vi mødes på Strandmøllekroens parkeringsplads. Vi gennemgår fiskeriet på de forskellige årstider og hvilke områder, der fisker godt.
  • 9. oktober: Torsk, ørred og fladfisk i Skovshoved.