efteraar-2018

Web-programmering

Crash course i php, html og css

Drømmer du om at lave din helt personlige dynamiske hjemmeside, som du selv bygger op, men mangler de værktøjer, som skal til for at komme skridtet videre?

Kurset er til dig, som ved, hvordan man sætter en hjemmeside op, men som godt kunne tænke dig at ’nørde’ videre bag facaden. Du lærer om dynamiske hjemmesider og bliver introduceret til nogle af de værktøjer og programmeringssprog, som får ’maskinen’ til at køre.

Vi starter med det grundlæggende til at lave dynamiske hjemmesider. Du kommer igennem et crash course i web-programmering og øves i php, html og css. Php er det mest populære programmeringssprog til hjemmesider og benyttes af bl.a. Wordpress, Drupal og Joomla.

Med udgangspunkt i det populære cms Wordpress installerer vi et template, vi kan arbejde i. Målet er, at du lærer nok til at komme videre med at lave dine egne ting.

Derefter kaster vi os ud i mere specifikke projekter, som deltagerne selv kan sætte deres præg på. Det kunne være at lave et bibliotek, en butik, et billedarkiv eller en rejsedagbog.Du kan til denne del også medbringe dit eget hjemmesideprojekt, som du gerne vil arbejde videre med.

Kurset forudsætter, at du har en grundlæggende forståelse for computere og hjemmesider. Du behøver ikke på forhånd at kende til php, men det vil være en fordel, hvis du tidligere har stiftet en smule bekendtskab med andre webteknologier som html, css eller javascript.

Du lærer:

  • grundlæggende forståelse for at lave dynamiske hjemmesider med php, html og css
  • at arbejde med plugins og templates på den ’nørdede’ måde, hvor du er helt nede i maskinrummet
  • at bruge text-editor som dit primære kodningsværktøj
  • hvordan du kan udvikle dit eget projekt til nettet

Værd at vide

Medbring din egen computer.

På kurset anvendes kun gratis værktøjer, som du kan downloade og installere på enten Mac eller pc.