foraar-2019

Film- og videoredigering med Final Cut

Final cut

Lær at redigere film og video med Apple Final Cut Pro X.

Dette kursus hjælper dig med at komme i gang med at skabe professionelle filmproduktioner. Over to dage bliver du ført gennem de tekniske og teoretiske dele af
Redigeringsprocessen i et af de mest populære videoredigeringsprogrammer, så du selv kan redigere film – alt fra mindre reklamefilm og videoer til sociale medier til større produktioner.

Efter kurset er du i stand til at redigere produkt- og informationsvideoer efter filmkunstens essentielle principper. Du arbejder med programmets brugerflade og kommer i gang med at skabe spændende og professionelle videoklip.

OBS: Du skal medbringe egen Mac med Final Cut Pro X installeret.

Indholdsoversigt:

Bliv fortrolig med brugerfladen: Vi gennemgår grundigt brugerfladen i Final Cut, så du bliver fortrolig med programmet og kan orientere dig og anvende de basale funktioner med det samme.

Grundprincipperne:  Vi arbejder med for- og slutredigeringens grundprincipper: Rytme, tempo og pusterum. Du får et fagligt indspark, så du ikke kun mestrer funktioner i Premiere, men også får en teoretisk værktøjskasse at trække på.

Lyd: Du lærer om grundlæggende lydredigering og brug af musik. Import: Få styr på de forskellige importmetoder, videoformater, samt håndtering af videomaterialer, så dine filer er klar til redigering.

Effekter: Få styr på de forskellige effekter, alt fra titler, rulletekster, overgange, keyframes, rendering og alt du skal vide, for at skabe et overbevisende filmprodukt.

Tekstning: Vi gennemgår mulighederne for at tilføje tekst og snakker om hvad der er god skik inden for editing.

Export til DVD, web, m.m.:Til sidst lærer du at klargøre din video til DVD, web, YouTube eller andre online medier, så de bliver optimeret og fylder så lidt som muligt med de rette filformater.