Foredrag og debat

Fra mit liv

Et møde med engagerede mennesker, der generøst fortæller om deres liv og det, de brænder for. 

19/9 Mens tid er
Som datter af fhv. justitsminister Hans Hækkerup har samfundsinteressen altid ligget juraprofessor emer. Eva Smith på sinde. I samtale med datteren, dokumentarfilminstruktør Cathrine Asmussen, vil hun fortælle om sit liv – opvækst, ægteskaber, de mange børn, sit kontroversielle syn på børneopdragelse – og om sine værdier og holdninger i det hele taget. 

24/10 Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked
En fascinerende og underholdende fortælling om manufakturhandlerens søn fra Aarhus, der mere end nogen anden har sat sit præg på dansk detailhandel. Journalist, klummeskribent og forfatter Hanne Sindbæk tegner et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed – med fire livsinteresser i prioriteret rækkefølge: forretning, kvinder, kortspil og lystfiskeri! 

21/11 Inden for murene – på Herlufsholm
Aase Helveg Povlsen kan berette levende anekdoter om livet på den berømte kostskole, hvor hun har undervist gennem årene – en skole, fyldt med historie(r) og traditioner, og hvor både hverdage og festdage er udfordrende og lærerige. 

16/1 Guld og bedrag
I kælderen under Nationalbanken lå der i 1938 over 20 tons guld. På direktionsgangen var der stigende bekymring for, at Hitler ved en invasion ville stjæle guldet. TV-journalist og forfatter Henrik Denta fortæller historien om, hvordan nationalbankdirektøren og den danske regering med statsminister Stauning i spidsen lagde hemmelige planer, der på bedste Olsenbande-manér sendte guldet ud af landet med lastbil og damplokomotiv midt om natten. 

20/2 Kunsten at være alene
Hvorfor vælger et stigende antal mennesker singlelivet? Vi vil gerne være alene – når det er selvvalgt i sommerhuset eller på et meditationskursus, men ensomheden kan også føles knugende. Professor i psykologi Peter Elsass har på egen krop oplevet forskellige former for ensomhed – lige fra en hule i Nordindien, hvor han levede som eremit, til en nærdødsoplevelse under alvorlig sygdom i Kbh. Filmuddrag fra hans rejser blandt eremitter i øst og vest vil indgå. 

20/3 Tjulahop-tjulahej-tjulahopsasa!
Tag med Jens Andersen, forfatter til Astrid Lindgren-biografien »Denne dag, et liv«, på en rejse gennem Lindgrens lange liv. Hør om hendes kampe, nederlag, sejre, drømme og depressioner. Om hendes adskillelse fra sønnen lille Lasse og om hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt – og mænd.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
160205
man 19-09-16 13:00
Kgs. Lyngby
          
          
Kr. 560