Foredrag og debat

Eva Tind

I skyggen af Asta Nielsen

Stumfilmstjernen Asta Nielsen (1881-1972) er den første og største diva, Danmark nogensinde har fostret. Hun var kendt for sine overbevisende skildringer af stærke og frigjorte kvinder og sit engagement i udviklingen af film som en seriøs kunstart. Hun forlod sin datter i Danmark for at arbejde i Berlin, hvor hun etablerede sit eget filmselskab i en tid, hvor kvinder kæmpede for stemmeret og ligestilling. Mens verden hyldede hendes talent, betragtede mange danskere hende stadig som en afviger, der ikke fortjente anerkendelse. 

Da forfatter Eva Tind flytter ind i en lejlighed på Gammel Kongevej opdager hun, at hun bor i det hus, hvor Asta Nielsen blev født. Nysgerrigheden vokser yderligere, da hun falder over et brev, Asta Nielsen skrev til en ukendt kvinde to år inden sin død. Tilfældigheder trækker en rød tråd fra kvindeliv af i går og til Eva Tinds eget liv i dag. 

Hør Eva Tind fortælle om Asta Nielsens romanagtige liv og hendes detektivarbejde for at skrive en portrætroman om køn, selviscenesættelse, ensomhed og om et liv, der ikke er langt fra hendes eget. 

Foredraget tager afsæt i Eva Tinds portrætroman »Astas skygge« (Gyldendal, 2016), som også kan købes ved foredraget.

Afholdes i samarbejde med Gentofte Hovedbibliotek.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder Lektioner Pris
160031
man 07-11-16 19:30
Hellerup
Eva Tind
1 lekt.
Kr. 100