Foredrag og debat

Smagsdommeren

SMK

Ved cand.mag. i filosofi og kunsthistorie, billedkunstner Frederik Lindskov

Med Frederik Lindskov som forbilledlig formidler nærstuderer vi tidens væsentligste strømninger inden for kunst og arkitektur – rigt illustreret. 

1. Vincent van Gogh indtager Arken

En enestående udstilling kommer til Danmark når Arken i samarbejde med hollandske Kröller-Müller Museum til efteråret slår dørene op til knap 40 van Gogh værker. Omdrejningspunktet er van Goghs dybe religiøsitet, der mere end noget andet bragte ham på sporet af en helt ny og autentisk type kunst.

2. Danh Vo på SMK

Kunstneren Danh Vo er en Danmarks allerstørste samtidskunstnere, men er for mange stadig et ukendt navn – han huserer nemlig som oftest på de store museer i udlandet. Take My Breath Away er Danh Vos hidtil mest omfattende soloudstilling i Danmark med mere end 80 komplekse og rumlige værker, der nuanceret og dybt originalt hudfletter samtidens temaer, såsom kolonialisme, migration, religion og identitet. 

3. Utzon 100 år

Jørn Utzon ændrede ikke bare dansk arkitektur, men påvirkede en hel generation af arkitekter i den vestlige verden. Utzon flyttede fokus fra en allestedsnærværende funktionalisme til en ny, spirende humanisme. Hør om alt fra Sydney Operaen til Bagsværd Kirke og om den »utzonske ånd«, der netop nu trives bedre end nogensinde i dansk arkitektur.

4. Cecily Brown på Louisiana

Liv, bevægelse og erotisk kraft gennemstrømmer den britiske maler Cecily Browns store og farverige værker. Siden 1990'erne har hun boet i New York, og i dag står hun som eksponent for et nyt og ekspressivt maleri, der står på skuldrene af såvel engelske Francis Bacon som amerikanske Willem de Kooning.

5. Julian Schnabel på ARoS 

Den store amerikanske maler og filminstruktør Julian Schnabel blev i 1980’erne kendt for sine enorme tallerken-malerier, de såkaldte »plate paintings«, som er kendetegnet ved at indeholde store stykker smadret porcelæn. I udstillingen Schnabel by Schnabel indtager Julian Schnabel ARoS såvel kunstnerisk som scenografisk og har fået fuldstændig frie hænder af museet. Alt kan ske!

6. Joker

Vi finder den bedste af de udstillinger, som endnu ikke er annonceret. Kom selv med forslag i løbet af sæsonen.