Foredrag og debat

Sune Engel Rasmussen: Nyt Blod - portræt af Afghanistans Generation 9/11

Sune Engel

Sune Engel Rasmussen er den danske journalist, som siden 2001 har brugt mest tid i Afghanistan, hvor han boede og arbejdede i tre år som korrespondent for The Guardian og Weekendavisen. Han har rejst til nogle af de farligste steder i landet i sin søgen efter svar på, hvorfor krigen stadig er verdens voldeligste krig, og for at få indblik i, hvilket land afghanerne drømmer om at skabe.

Denne aften tegner han et portræt af en ung generation af afghanere, hvis liv er blevet formet af Vestens intervention efter 11. september 2001. Vi skal møde Taleban-krigere, homoseksuelle, rigmandssønner og en ny generation af kvinder. Den vestlige tilstedeværelse har givet nogle afghanere muligheder, der var utænkelige for 15 år siden. Andre er blevet marginaliseret fra samfundet i en sådan grad, at de er villige til at slå deres landsmænd og -kvinder ihjel. Og så er der alle dem midt imellem, som hver dag forsøger at navigere i det afghanske samfund og finde en måde at passe ind.

Det store spørgsmål om Afghanistan-krigen i disse år er, om »det var det værd?«. Hvis svaret findes, er det hos den generation, hvis opgave det bliver at bygge et Afghanistan, hvor alle hører til.

Sune Engel Rasmussen er i dag mellemøstkorrespondent for The Wall Street Journal med base i Beirut og har netop udgivet »Nyt blod – portræt af Afghanistans generation 9/11« (2019).

 
Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
190015
man 18-11-19 19:30
Frederiksberg
Sune Engel Rasmussen
1 gange
Kr. 150