Foredrag og debat

Bourgogne-skolen

Bourgogne

Ved Jesper Hedegaard

Det klassiske franske vindistrikt Bourgogne er vanskeligt at blive klog på. Vinene er dyre, og mange føler sig ofte skuffede over forholdet mellem pris og kvalitet. Hertil kommer at det er svært at ’manøvrere’ rundt mellem områder, kommuner, årgange og ikke mindst de enkelte producenters svingende kvalitet.

På FOF Københavns bourgogne-skole får deltagerne en systematisk, dybdegående og veltilrettelagt viden om Bourgogne. Alle bliver sat på ’skolebænken’, og deltagerne vil afslutningsvis – udover at være nogle dejlige bourgogne-oplevelser rigere – have en solid grundviden om regionen og dens historie, druetyperne, arbejdet i marken og kældrene, de forskellige typer og stilarter, underområder og appellationer, klassifikationer, årgange, servering og opbevaring, mad og bourgognevin – både rød og hvid – og ikke mindst hvordan man smager på og bedømmer bourgogne.

Jesper Hedegaard er en stor ynder af god bourgogne og er kommet jævnligt i Bourgogne siden 1991.

1. gang er pensum de hvide bourgogne-vine. Vi hører om druerne chardonnay og aligoté og smager bl.a. bourgogne blanc og andre hvidvine fra Chablis, Meursault, Puligny-Montrachet, Mâcon m.fl. – regionale såvel som kommune-vine, 1.cru og grand cru, dvs. hele hierarkiet.

2. gang handler om rødvine fra det sydlige Bourgogne, herunder Beaujolais, Mâcon, Côte Chalonnaise og Côte de Beaune med bl.a. underområder som Pommard og Volnay.

3. gang sluttes der af med de allerstørste røde bourgogner fra det bedste område, Côte de Nuits, med kommuner som Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Clos de Vougeot.

Vin for ialt 1050 kr. pr. deltager er inkluderet i prisen. 

Medbring min. 1 godt bourgogne-glas – gerne et stort glas, fx Spiegelaus ’Authensis’ el. lign., eller fra Riedel eller Zalto.