Foredrag og debat

Chambolle-Musigny - store røde bourgogner

Ved Jesper Hedegaard

Man plejer at sige: ”Hvis Gevrey-Chambertin er kongen i Côte d’Or, så er Chambolle-Musigny dronningen”. Chambolle-Musigny er nemlig kendt for sine meget delikate rødvine på pinot noir-druen i en yderst elegant stil.

Kommunen er med sine ca. 175 hektar vinmarker en af de mindste i Côte-de-Nuits, og der produceres kun ca. 800.000 flasker om året med Chambolle-Musigny på etiketten. De fleste er såkaldte ’kommune-vine’, andre kommer fra de 25 små 1.cru-marker, og endnu færre fra de to grand cru-marker Bonnes-Mares og Musigny.

Sidstnævnte er kommunens mest berømte mark – så berømt, at man i 1882 valgte at føje markens navn til bynavnet, så Chambolle (som den indtil da hed) blev til Chambolle-Musigny.

Denne aften lærer vi producenterne fra Chambolle-Musigny at kende, og du får anbefalinger til de gode producenter og viden om de seneste årgange. Du får også tips og tricks til Bourgogne helt generelt. Vi skal smage i alt seks vine fra kommunen – en grand cru, en 1. cru og fire kommune-vine. Alle fra rigtig gode producenter:

  • Bonnes-Mares 2014, Grand Cru, Domaine Drouhin Larose
  • Chambolle-Musigny 1. Cru “Les Fuées” 2010, Domaine Hervé Sigaut
  • Chambolle-Musigny ”Derrière le Four” Village 2014, Domaine Hervé Sigaut
  • Chambolle-Musigny Village 2015, Domaine Georges Roumier
  • Chambolle-Musigny ”Les Bussières” Village 2015, Domaine Hubert Lignier
  • Chambolle-Musigny Village 2015, Domaine de la Pousse d’Or

Medbring et eller to gode bourgogne-glas. Prisen er inkl. vin.