Foredrag og debat

FOFs vinskole

blindsmagningskonkurrence

Ved Jesper Hedegaard 

Over tre aftener smager vi i alt 18-20 forskellige vine og får en større forståelse for hvordan man smager og bedømmer vin, hvordan de enkelte druer smager, og hvor forskelligt de smager afhængig af land og distrikt. Vi gennemgår de klassiske distrikter, »smager dem« og beskriver dem. Herudover kommer emner som smageteknik, vinifikation, korrekt servering og opbevaring. Kurset henvender sig til såvel den nysgerrige begynder som den øvede vinsmager der vil lære at gå systematisk til værks. 

Pris inkl. vin for i alt kr. 400. OBS: medbring egne gode vinglas. 

6/10 – Hvidvine 

Hvidvine står generelt lidt i skyggen af rødvine. God hvidvin kan imidlertid være ligeså spændende som god rødvin, men det kræver noget viden at finde frem til det. Af vintyper smager vi bl.a. tørre, søde og mousserende hvidvine og af druer smager vi bl.a. riesling, chardonnay og sauvignon. 

3/11 – Europas rødvine 

Der er stor forskel på de vine der producereres i Europa, og dem der laves i fx Chile, Argentina og Australien (selvom de er lavet på tilsvarende druer). Vi gennemgår, smager og bedømmer i første omgang de klassiske europæiske lande og distrikter. 

17/11 – Oversøiske rødvine

Oversøiske vine er vundet stærkt frem de seneste årtier – men hvorfor? Er de bedre – eller bare bedre »value for money«? Vi gennemgår de mest kendte oversøiske vinlande og distrikter og smager vinene derfra.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder Lektioner Pris
161754
tor 06-10-16 19:00
København K
Jesper Hedegaard
3 lekt.
Kr. 715