Foredrag og debat

Modne champagner

Modne champagner

Danskerne drikker mere champagne end nogensinde før. De fleste er vant til at drikke forholdsvis ung champagne. I mange tilfælde har champagne dog et lige så stort lagringspotentiale som de store rødvine.

Denne aften venter store smagsoplevelser, når vi skal udforske potentialerne i at gemme champagne. Hvad sker der, når champagne bliver ældre og ligefrem gammel? Hvor længe kan flasken gemmes, og hvordan udvikler smagen sig hen over årene? Få også mere viden om, hvordan man får fat på de modne champagner, hvordan du bedst lagrer flaskerne og til hvilken mad, du kan servere de lagrede bobler.

Smagningen indledes med et par unge årgangs-champagner fra den exceptionelle, men stadig unge og syrerige årgang 2008. Bagefter skal vi smage de selvsamme champagner i henholdsvis årgang 2002 og 1996, så det bliver tydeligt, hvordan smagen har udviklet sig over tid. Alle årgangene – 2008, 2002 og 1996 – regnes blandt de absolut bedste nogensinde for champagne.

Vinene, vi skal smage er:

Paul Bara 2008, Grand Cru Bouzy.
 En tung, kraftig champagne med hovedvægten på pinot noir-druen. Stadig frisk, syrerig og med potentiale.

Paul Bara 2002, Grand Cru Bouzy. 
En tung, kraftig champagne med hovedvægten på pinot noir-druen. Næsten fuldmoden.

Legras St. Vincent 2008 Grand Cru Blanc de Blancs. 
Prestige-cuvée udelukkende lavet på chardonnay-druer fra grand cru-byen Chouilly.

Legras St. Vincent 1996 Grand Cru Blanc de Blancs.
 Prestige-cuvée udelukkende lavet på chardonnay-druer fra grand cru-byen Chouilly. Med stor styrke, intensitet og – stadig – imponerende syre.

René Geoffroy 2002 Extra Brut, Aÿ.

Blandt kendere regnet for en top-producent med lav dosage og vinificeret i egetræ.

Dom Pérignon 1996. 
Verdens mest berømte champagne i en af de bedste årgange nogensinde.

Prisen er inkl. champagne. Medbring et godt champagne-glas – ikke for lille og smalt, evt. et godt hvidvinsglas.