Kreative kurser

Byg dit eget hulkamera

Hulkamera

– og fremkald dine egne billeder 

Lær en teknik, der giver spændende kunstneriske resultater. Man ved aldrig helt hvad det er man får, og resultatet kan overrumple ens forventninger og man kan opnå meget smukke og poetiske kunst-fotografier.

Kameraets dimensioner, hvordan det bygges – som en kasse eller en cylinder, lang, kort, tyk eller bred – indvirker også på resultatet. Der er mulighed for at eksperimentere og opnå forskellige kunstneriske udtryk, ved at konstruere kameraet på forskellige måder. 

Først skal vi bygge vores eget hulkamera af en papkasse, sort papir og en dåse. Derefter tager vi ud og tager billeder i byen eller ved vandet efter aftale. Vi bruger fotografisk lysfølsomt papir, og udtrykket vil fremstå som et negativ og spejlvendt: det der er mørkt vil fremstå lyst og omvendt. 

Til sidst lærer vi at fremkalde vores fotografier på gammeldags maner i et mørkekammer. Det er en meget simpel proces og deltagerne vil i princippet kunne arbejde videre derhjemme, både med at bygge kameraer og at fremkalde på badeværelset. 

Et hulkamera (camera obscura) er en ældgammel opfindelse fra Aristoteles’ tid. Det er et apparat, der består af en kasse med et lille hul i den ene side. Lys passerer gennem hullet og rammer indersiden af kassen, og omgivelserne udenfor projiceres, som et spejlvendt billede, på hovedet inde i kassen. 

Hulkameraer er blevet brugt i århundreder af malere; bl.a Leonardo Da Vinci er kendt for at bruge teknikken, og hulkameraet var også det, der dannede grundlag for udviklingen af fotografiapparater. 

Pris inkl. materialer.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
161962
lør 05-11-16 10:00
København K
Laila Svensgaard
14 lekt.
Kr. 1220