Kreative kurser

Dokumentér dit liv - fotografiet som hukommelse

Fotografi som hukommelse

– Why do you only take pictures of the rooms we stay in and never what we see outside while we travel?

– Those other things are in my memory.The hotel rooms and the airports are the things I’ll forget. Mystery Train, Jim Jarmusch 1989

Hvornår kommer man pludselig i tanker om et minde? Et skift i vejret, en kendingsmelodi fra et tv-program, man for længst har glemt, et stykke plasticlegetøj eller en lugt… Alt sammen kan det tage os tilbage til noget, man helt har glemt, at man havde glemt.

Et fotografi kan også tage os tilbage. Tænker du over det, når du fotograferer?

På dette kursus er vi ikke optaget af teknik eller perfektion, og vi ser med milde øjne på alle billeder. Vi skal arbejde med minder – før de bliver til minder. Det er udfordrende, for vi ved ikke, hvordan vores fremtidige jeg ser tilbage på nutiden. Så vi må gætte. Og det, vi gør, er at træne blikket til at finde motiver i det undseelige og hverdagsagtige.

Vi skal også se på hverdagsbilleder fra forskellige årtier – og se, hvordan selv de mest hverdagsagtige billeder med tiden fremstår historiske. Vi kigger på både anonyme og navngivne fotografers arbejder, taler om billedkomposition og motivvalg, og får os nogle gode snakke om foranderlighed.

Gå på opdagelse i din egen nutid, før den bliver til fortid!

Kurset er bygget op om et skalaforløb: Vi begynder i landskab/bylandskab – fx dit eget kvarter – og bevæger os nedefter i størrelse og tættere på, fx i dokumentation af personlige relationer, hverdagsobjekter, og dig selv.

Hver opgave fremlægger vi for hinanden og taler om billederne, og til sidst samles udvalgte billeder i en pdf-fil som et slags katalog. Når kurset er slut, får du inspiration til at tage dit skærpede blik med videre og bruge det i dit fotografi fremover.