Kreative kurser

Fotoskole for unge 10-14 år

fotoskole_børn

– dit personlige billedsprog

Er du vild med at fotografere og fortælle historier med dit kamera? Og synes du det er sjovt at dele det med andre?

Her skal vi dykke ned i en masse fotografi og se på både vores egne og andres fotos. Vi skal samarbejde og løse individuelle opgaver.

Vi afslutter med en fotoudstilling og et lille udstillingskatalog med beskrivelser af de bedste billeder fra forløbet, så familie og venner kan se jeres flotte arbejde.

Vi kommer til at fotografere, og kigge på og diskutere fotografi, så vi lærer at se på hinandens arbejde og give feedback til hinanden. Nogle gange fotograferer vi når vi mødes, og andre gange får du opgaver med hjem. Du lærer basal kamerateknik og bliver kastet ud i en masse praksis.

Du skal have et rigtigt kamera – ikke bare din smartphone. Men det behøver ikke være et dyrt kamera.

Påregn udgifter til fotoprint til udstilling: 200 kr.

Læs mere

Kurset er bygget op omkring tre tematikker.

Lysets fortælling

– at ’se lyset’ er en afgørende forudsætning for at tage spændende billeder. Når vi fokuserer på lyset, åbner der sig en masse nye muligheder for at give de objekter og mennesker, vi fotograferer, et helt særligt udtryk.

Se på verden omkring dig

– vi arbejder på at blive mere skarpe på at se, og opdage alle de finurligheder, der er omkring os. At fotografere er også at sætte spørgsmålstegn, at få øje på det mærkelige, det anderledes og det skæve.

Kom tæt på

– at fotografere er også følelser, en måde at komme tæt på andre mennesker, miljøer og ting. Vi arbejder med hvordan forskellige følelser kan komme til udtryk i vores fotografier. Det kan være fotos af nogle af dem, vi kender bedst... vores far, mor, søskende, ven eller veninde... og formålet er at tage billeder, hvor vi selv bliver udfordret som fotografer.