Kulturfag og naturfag

Grundkursus i botanik

Botanik

Lær at bestemme planter i mark, skov og have

Har du nogensinde tænkt på at planter har lemmer og organer ligesom dyr og mennesker? Du kender nok et blad og en nød, men hvad med støvknap eller interakselære dækblade? Når du kender navnene på plantens bestanddele og deres udseende i forskellige slægter og arter (morfologi) kan du lære at bruge en nøgle, og med lidt træning artsbestemme alle de planter du møder på din vej. Alle planter er indbyrdes beslægtet og inddeles i bl.a. familier, slægter og arter. Ved at lære opbygningen af strukturen (taxonomi) får du et indblik i planternes evolution og tilpasning.

Så går du og har fornemmelsen af, at planternes verden har meget mere at byde på end juletræ og potterose, og kunne du godt tænke dig at brillere til middagsselskaber med danske og latinske plantenavne, så kom og få et godt afsæt for din nye karriere som hobbybotaniker. Nogle dele af planten kan du se med det blotte øje, og nogle skal du bruge en lup til. Hvis du har en lup, helst en øjelup, så tag den med, men der vil også være et par stykker, man kan låne.

Læs mere

Undervisningen vil være en blanding mellem powerpoint og praktisk artsbestemmelse af planter, du får udleveret. Du kan du også selv tage planter med. Vi tager på feltekskursion den sidste kursusgang, så vi kan få afprøvet de nye evner.

Nogle gange er man nødt til at skære i planterne for at se de indre dele, så du skal også bruge en skalpel eller en lille skarp kniv og et lille spækbræt. Du skal bruge en flora med nøgle (bog), gerne Dansk Flora af Signe Frederiksen m.fl. Hvis du ikke har en flora i din bogsamling kan du låne en på biblioteket.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
182035
tir 26-03-19 17:30
København V
Maria Boye Simonsen
8 gange
Kr. 1190