Madkurser

Øl og mad

Øl og mad

På kurset vil vi smage og lære om nye og anderledes øl. Vi skal tilsætte øl i maden, og finde øl der passer til forskellige retter. Mange af de retter og saucer der oprindeligt er tilsat vin, kan sagtens klare øl i stedet – og det skal vi udforske. Vi kombinerer de forskellige øltyper med små matchende retter vi tilbereder i køkkenet.

Kurset afvikles af Paw Peter Nielsen uddannet Kellner (ølsommelier) fra Hotel- og Restaurantskolen i København. På kurset vil du bl.a. lære hvornår det er muligt at erstatte vin med øl og hvordan øl kan bruges i maden på de bedst tænkelige måder

Vi fokuserer på de enkle råvarer, og prøver at forstå hvilke typer af øl der egner sig bedst i de forskellige retter. Og vi skal selvfølgelig smage på øllet og maden.

Efter kurset vil I kunne fortsætte derhjemme med at eksperimentere og finde nye spændene variationer af retter tilsat øl.

Medbring

Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, forklæde og 2-3 bøtter til evt. madrester.

Værd at vide

Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Råvarer og øl er inkl. i prisen. Kurset bliver afholdt i FOFs helt nye køkken på Humletorvet ved Carlsberg Station.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
181149
tor 07-03-19 18:00
København V
Paw Nielsen
5 gange
Kr. 1815