Madkurser

Boost din bæredygtighed

Boost din bæredygtighed

Bæredygtighed skal ikke kun være noget vi taler om! Bliv hverdagsaktivist og boost din indsats for en mere bæredygtig hverdag. 

I løbet af tre dage får du inspiration til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt. Vi besøger forskellige københavnske virksomheder, der alle har det til fælles, at de går i en ny, bæredygtig retning. Fokus vil være på, hvordan vi som forbrugere kan tage små hverdagsskridt henimod fx flere kødfrie dage, mindre engangsemballage og mere hjemmelavet mad. 

Janne Toft Jensen står for en urban gardening-workshop, hvor vi skal eksperimentere med spirer, mikrogrønt og gendyrkede grøntsager. 

Mia Skøtt Møbjerg underviser i vegansk madlavning og er værtinde på weekendens ekskursioner. Vi besøger en urban kaffefarm, hvor brugt kaffegrums bliver til delikate spisesvampe, og vi besøger restauranter og virksomheder, der alle har det tilfælles, at de går i en ny, bæredygtig retning. 

På vores ture køber vi ingredienser til lækre retter, og i løbet af weekenden skal vi sammen lave både snacks, brunch-, frokost-, og aftensmadsretter. Alt sammen vegansk og økologisk. Vi følges ad fra sted til sted. Påregn derfor en lille ekstra udgift til transport. Foretrækker du at cykle, er du også velkommen til det. 

Prisen er inkl. råvarer til madlavning og urban gardening, et måltid fredag, to måltider lørdag og to måltider søndag, heraf et restaurantbesøg. Drikkevarer og offentlig transport er ikke inkluderet i prisen. 

Fredag 2. september 2016

Kl. 16.30: Velkomst
Kursusleder Mia Skøtt Møbjerg gennemgår weekendens program. Lokale: Formningslokalet. 

Kl. 17.00-19.00: Urban Gardening
Lær at dyrke spirer, mikrogrønt og at eksperimentere med gendyrkede grøntsager til vindueskarmen, baggården eller altanen. Gæsteunderviser Janne Toft Jensen fortæller om krukke-grøntsager, frø, såning, jord, potter, vanding, gødning m.m.  

Kl. 19.00-21.00: Bæredygtig mad og fællesspisning
Mia fortæller om, hvad bæredygtige kostvaner egentlig dækker over. Vi hører også om den mad vi skal lave i løbet af de næste to dage. Undervejs spiser vi bæredygtig takeaway (inkluderet i kursusprisen) og forbereder råvarer til madlavningen lørdag. 

Lørdag 3. september 2016 

Kl. 11.00-13.00: Grøn brunch og fællesspisning
Vi mødes i skolekøkkenet og tilbereder en vegansk brunch og spiser sammen. Lokale: Skolekøkkenet. 

Kl. 13.00-15.00: Udflugt til LØS Market
Vi besøger den emballageløse butik »LØS Market«, hvor vi kigger på og snakker om råvarer. Vi køber ind til det måltid, vi skal lave senere. 

Kl. 15.00-17.00: Smag, konsistens og ernæring – og snacks
Tilbage i skolekøkkenet laver vi te, kaffe og forskellige snacks. Vi forbereder vores grønne søndagsfrokost. Mia gør os klogere på grundsmage, konsistens og plantebaseret ernæring. Herefter følges vi ad til fællesmiddag. 

Kl. 18.00-21.00: Fællesmiddag på »SOULS«
Middag på spisestedet »SOULS«, som serverer en skøn vegansk middag for os (inkluderet i kursusprisen). Adresse: Melchiors Plads 3, 2100 København Ø. 

Søndag 4. september 2016 

Kl. 10.00-12.00: Udflugt til svampefarmen »Beyond Coffee«
Vi går sammen til »Beyond Coffee«, hvor de omdanner kaffegrums til lækre østershatte. Vi får en rundvisning og køber svampe, som vi skal bruge i tilberedningen af vores søndagsfrokost. Mødested: Skolen på Nyelandsvej. 

Kl. 12.00-16.00: Grøn søndagsfrokost og fællesspisning
Tilbage i skolekøkkenet laver vi kolde, lune og varme retter til vores grønne søndagsfrokost – og spiser sammen. 

Kl. 16.00-17.00: Hverdagsaktivisme – mod mere bæredygtighed
Mia samler trådene, og vi snakker om, hvordan du kan bruge weekendens inspiration til at gøre din hverdag mere bæredygtig. Vi siger farvel til hinanden.