Madkurser

Vegansk mad

Vegetar

– når fremtiden banker på i dit køkken

Supermarkederne bugner efterhånden med vegansk alt-muligt: vegansk majonæse, veganske bøffer, vegansk barista »mælk«, veganske vingummier… Og flere og flere vælger da også en 100% plantebaseret livsstil til, med fokus på hele madvarer, økologi og bæredygtighed.

En plantebaseret kost kan være mere venlig mod miljøet, den kan være sundere og forhåbentligt også sjovere, og så kan den puste nyt liv i gammel madlavningsglæde og give kreativiteten et boost. Med udgangspunkt i gode, hele, økologiske råvarer i sæson, laver vi mad så vi får dækket alt det ind, vi behøver ernæringsmæssigt.

Kurset er velegnet for alle der gerne vil have en koncentreret introduktion til plantebaseret madlavning, om det så er en livsstil man selv har valgt til, eller om det er fordi nogen man laver mad til ofte, har gjort det. Du lærer blandt andet:

  • Om de fem grundsmage og hvilke roller de spiller i det plantebaserede køkken
  • Hvorfor umami er så vigtig en grundsmag
  • Hvordan ristning og stegning kan skabe magi i et plantebaseret køkken
  • Hvad aquafaba er og hvordan det kan bruges
  • Metoder til at tilsmage din mad
  • Hvordan et plantebaseret måltid kan sammensættes og tilberedes, så det mætter rigtig godt

Medbring

En notesbog og noget at skrive med, drikkevarer (hvis du vil drikke andet end vand) samt beholdere til at tage eventuelle rester med hjem i.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
191355
lør 12-10-19 10:00
København V
Mia Skøtt Møbjerg
2 gange
Kr. 875