Rundvisninger og ture

En forårsdag på Samsø

samsoe

Turleder: kulturhistoriker Flemming Jerk 

Samsø er en eventyrverden, hvis milde klima giver os de første nye kartofler, og hvor solskinnet udnyttes effektivt som energikilde. Overfarten fra Kalundborg til den hyggelige Ballen Færgehavn klarer vi på 5 kvarter og får derved god tid til at se os om på den smukke ø. Vi kører forbi Danneskiold-Samsøe-familiens sagnomspundne Brattingsborg og standser ved det ensomt beliggende Vestborg Fyr på voldstedet af en middelalderborg, besøger Tranebjerg Kirke med det mægtige forsvarstårn (forbehold for kirkelige handlinger) samt vikingernes Kanhavekanal, der har delt øen på dens smalleste sted. 

Frokosten indtages i Nordby, kåret som Danmarks smukkeste og bedst bevarede gamle landsby med stråtækt bindingsværk omkring gadekæret. Vi nyder udsigten fra Ballebjerg og fortsætter til den gamle kaperhavn Langør i naturreservatet Stavns Fjord med øer, holme og rev, før vi returnerer fra Ballen. 

 Bus, færge og frokost (ekskl. drikkevarer) er inkl. i prisen. Bussen udgår fra Hellerup Station (busholdepladsen) kl. 07.00, men der er mulighed for påstigning ved Lyngby Station (syd – ud for Invita) kl. 07.15.