Rundvisninger og ture

Cisternerne - IN IS THE ONLY WAY OUT

cisternerne-frb

Med cand.mag., billedkunstner Frederik Lindskov

Kom med ned i dybet under Søndermarken, hvor Cisternernes mørke drypstensgrotter netop nu er indtaget af den danske stjernekunstner Jeppe Hein.

Det er angsten og mørket, der møder os under overfladen, men udstillingens titel – IN IS THE ONLY WAY OUT – peger på, at man må og skal trodse netop angsten og mørket, hvis man vil nå lyset. Det er et universelt princip: Uden mørke, intet lys!

Jeppe Hein er kendt for at lave store interaktive totalinstallationer hvor den besøgende trækkes ind i værket som både tilskuer og medskaber. Cisternernes underjordiske område er på hele 4320 m2, og udstillingen bliver herved Jeppe Heins til dato største udstilling i København. 

Læs mere

Vi mødes i Den kinesiske Pavillon (= Lysthuset) i Søndermarken (ikke at forveksle med Det kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have!) – ca. 7 minutters gang fra indgangen til Søndermarken ved Roskildevej. Efter Frederik Lindskovs introduktion (ca. 45 min.) går vi til de nærliggende Cisterner, hvor du på egen hånd kan opleve Jeppe Heins genistreg.

Værd at vide 

Ifør dig fornuftigt fodtøj og varmt overtøj (der er køligt dernede). Besøget er ikke egnet for svagtseende og gangbesværede. Entré til udstillingen er inkl. i prisen.

Fotograf: Palle Bo Nielsen