Rundvisninger og ture

Den store svampetur - Gurre Sø rundt

svampetur

Med biolog Poul Evald Hansen 

Snyd ikke dig selv for denne pragtfulde vandre-, natur-, svampetur på ca. 12 km – ikke altid i lige fremkommeligt terræn, men oplevelsen er tilsvarende stor. Terrænet omkring søen er fantastisk smukt, og søen kaster et flot lys ind i den gamle bøgeskov. Især ved søens vest- og nordbred er der fremragende svampeterræner med rørhatte, kantareller, pigsvampe og andet godt. 

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte og svampekontrol. 

Der udleveres kortfattet vejledning om indsamling af nogle let genkendelige spisesvampe og gives gode råd om tilberedning og udleveres relevante opskrifter.

Du skal være godt gående og have fodtøjet i orden. Vi holder en kort spisepause et smukt sted med udsigt over søen, så medbring mad og drikke. 

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning. 

Medbring evt. mad/drikke (især på de lange ture), en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. 

Mødested: P-plads ved Gurre Slotsruin.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Turleder Lektioner Pris
161863
lør 22-10-16 10:00
Kvistgård
Poul Evald Hansen
1 lekt.
Kr. 130