Forældre og børn

Bækkenløsning - gravid og efter fødsel

Er du gravid eller har du lige født og har smerter i bækkenet? 

Vi arbejder ud fra mindfulness og afspændings - samt hensyntagende yogaøvelser med vejrtrækningen som det vigtigste redskab til at kunne træne og arbejde med hele kroppen.

Det er meget vigtigt, at du lærer dine muligheder og begrænsninger at kende – og lærer hensigtsmæssige bevægelsesmønstre for at undgå yderligere smerte og belastning. Hvornår skal du aflastes – og hvordan? Vi laver øvelser, der styrker musklerne omkring bækkenet (balder, mave, lår og ryg) og bækkenbunds-og afspændende øvelser. Herudover instrueres du i arbejdsstillinger og bevægelser til dagligdagen og til fødslen. F.eks. hvordan kommer jeg ind i bilen? Op og ned af trapper? Vender mig i sengen?

Du er velkommen til at komme og være med og se, om det er noget for dig.


Her kan du læse en deltagers gode erfaringer med træningen:​

​​”Tidligt i min graviditet fik jeg bækkenløsning, i uge 17 blev jeg sygemeldt fra mit arbejde. Min hverdag var præget af mange smerter i ryg, hofter og skamben. De voldsomme smerter har låst mig fast til hjemmet. Det at skulle en tur ud at handle og hjem igen har kunne være virkelig uoverskueligt, jeg var bange for at smerterne ville bliver meget værre og derfor var det været bedst bare at blive der hjemme. Gennem FOF- Køge startede jeg til bækkenløsnings gymnastik, i starten var jeg lidt betænkelig ved at lave de øvelser som der blev gennemgået, jeg viste jo hvor lidt der skulle til for at smerterne ville voldsomme. Men smerterne blev ikke værre!  Gennem den gymnastik/ det program vi laver, lærer jeg at bruge min krop helt anderledes en før, det vil sige at jeg pludselig er i stand til at gøre en masse ting som jeg før har været forhindret i pga. af bækkenløsning. Jeg har lært at bruge min krop symmetrisk, stå rigtig, ud af sengen, sidde så jeg belaster mit bækken mindst muligt, stige ind og ud af bilen, bare det at trække vejret rigtigt kan lindre smerterne. Det at blive bevist om hvordan jeg bruger min k​rop har virkelig været en stor hjælp. Jeg har stadigvæk bækken smerter, men slet ikke i samme omfang som før. Når jeg får smerter nu, så laver jeg nogle at de øvelser jeg har lært og de afhjælper virkelig meget. Det har været en stor hjælp for mig at gå på holdet og jeg er nu i stand til at nyde min barsel. Jeg har født en dejlig datter nu og har brugt den træning og de øvelser og vejrtrækninger jeg har lært også da jeg skulle føde.  Hilsen Signe

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
21691
fre 30-09-16 12:00
Køge
Birgitte Iserhorst
30 lekt.
Kr. 1160