Foredrag og kulturelle oplevelser

3 dages tur til Sydfyn og Ærø med besøg på Broholm Slot

Ingrid Dyhr Toft

Kom med på en flot tur fyldt med natur- og kulturoplevelser. Turen går over Storebæltsbroen og videre ned ad den gamle kystvej til Svendborg Havn, hvor der venter en lækker frokostbuffet på Restaurant Ærø, inden turen går med færgen ud gennem Svendborg Sund og ned gennem det Sydfynske Øhav til Ærø. Her skal vi bo godt på Ærø Hotel i gåafstand fra vandet og skipperbyen Marstal, og morgen- og aftensmad serveres begge dage på hotellet.

Dag 2 skal vi med bus og lokalguide rundt og opleve Ærøs seværdigheder: De små farverige badehuse, skipperbyen Marstal med besøg på Søfartsmuseet og kirken med klokkespil, Voderup Klit, Skjoldnæs Fyr, Søbygaard med voldsted og idylliske Ærøskøbing med de brolagte torve og stræder og maleriske gamle bindingsværkshuse. Der er frokoststop undervejs på den hyggelige gamle Vindeballe Kro.

Dag 3 sejler vi med færgen fra Ærøskøbing til Svendborg og kører op til det velbevarede og romantiske Broholm Slot, idyllisk beliggende med park, sø, voldgrave og vandmølle. Besøget indledes med en lækker frokost i slottets restaurant, hvorefter vi bliver vist rundt i slottets smukke gemakker, mens vi hører om slottets historie gennem næsten 700 år og om H. C. Andersens ophold på slottet.
Besøget afsluttes med kaffe og kage i en af slottets stuer, inden turen går tilbage til Sjælland.

Turens pris er inkl. alt som beskrevet og ekskl. drikkevarer.

Tillæg for enkeltværelse kr. 350.

Tilmelding og betaling senest den 1. april.


Afgang kl 10.30. Hjemkomst kl. ca. 17.30
Køge Station ved turistbus