Foredrag og kulturelle oplevelser

10 aktuelle kunstudstillinger


Onsdag den 14. september 2016
HENRI MARTIN - POETISKE LANDSKABER.
Mødested: Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå.
Henri Martin betragtes som en af de vigtigste postimpressionister i fransk kunst. Hans landskaber præges af en monumental blidhed og hans varme farver gengiver et næsten meditativt univers. Udstillingen viser 52 malerier udlånt fra Musee dÒrsay, Musee des Beaux-Arts de Bordeaux samt private ejere.

Onsdag den 12. oktober 2016
FRYDEFULD GYSEN
Mødested: Gl. Holtegaard. Attemosevej 170. Holte.
Udstillingen med undertitlen ”barokke spejlinger før og nu” tager afsæt i barokkunsten i midten af 1600-tallet og præsenterer værker fra de tidligste år af vanitas- og stillebengenren med kranier, timeglas, visne blomster, sæbebobler og andre symboler på livets skrøbelighed.

Onsdag den 2. november 2016
MONET
Mødested: Ordrupgaard, Vilvordevej 110, Charlottenlund.
For første gang på dansk jord bliver det muligt at opleve kunstnerens legendariske billedserier med kendte motiver som storbyens broer og katedraler, samt markernes popler og høstakke.

Onsdag den 16. november 2016
MARTIN BIGUM
Mødested: Arken, Skovvej 100, Ishøj.
Alle kender Martin Bigum og hans store viden om kunst fra fjernsynets kunstquiz. På denne udstilling inviteres vi indenfor i hans eget univers, helt ind i kernen af hans kunstneriske skabelsesproces.

Onsdag den 7. december 2016
JACOB A. RIIS
Mødested: Kunstforeningen. Gammel Strand 48. Kbh. K.
Med adskillige værker fortælles historien om dansk-amerikaneren Jacob A. Riis, der blev kendt for sit banebrydende fotojournalistiske arbejde, som var en dedikeret indsats for at forbedre livs- og boligvilkårene for New Yorks mange fattige immigranter.

Onsdag den 18. januar 2017
I ITALIENS LYS
Mødested: Hirschsprungs Samling. Stockholmsgade 20. Kbh. Ø.
I 1880’erne opstod et dansk-norsk kunstnerfællesskab i Italien. Det var folk som Krøyer, Skovgaard, Zahrtmann og Philipsen samt nordmændene Eilif Petersen og Chr. Meyer Ross. Under indtryk af det italienske lys og den franske impressionisme udvikledes det nye friluftsmaleri, der bragte en ny farverigdom ind i nordisk kunst

Onsdag den 8. februar 2017
L. A. RING
Mødested: Ordrupgaard. Vilvordevej 110. Charlottenlund.
Museets fortsætter dets række af udstillinger om kunstnerægtepar og kunstnerhjem. Ring er kendt for sine tolkninger af det sjællandske landskab og livet i landsbyerne.

Onsdag den 8. marts 2017
JAPANOMANIA.
Mødested: Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K.
Japan havde stor indflydelse på nordisk kunst i perioden 1875-1918. Fra eksotiske geishaer og overraskende naturskildringer til dyrkelsen af en forfinet æstetik. Der er værker af Edvard Munch, Carl Larsson, Helene Schjerfbeck, Vilh. Hammerhøi, Anna Ancher og L. A. Ring. Husk mødetiden er denne dag kl. 15.45.

Onsdag den 29. marts 2017
GYS – ER DEN LEVENDE?
Mødested: Arken. Skovvej 100. Ishøj.
Hyperrealisme som kunstretning tager sin begyndelse i 1960’erne. 25 internationalt anerkendte kunstnere er repræsenteret med skulpturer, der med brug af en overdreven realisme imiterer omverdenen – på en gang pirrende, ubehageligt og skræmmende.

Onsdag den 3. maj 2017
DITLEV BLUNCK
Mødested: Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå.
Udstillingen er den første store præsentation af en kunstner, der i sin egen tid var særdeles anerkendt, selv om han de sidste mange år af sit liv levede i landsforvisning på grund af en seksualforbrydelse. Et af de kendteste billeder er ”Danske kunstnere på et romersk osteri” fra 1837.
Ret til ændringer forbeholdes. Entré-prisen er ikke inkluderet, men der gives grupperabat. Mødekort skal medbringes hver gang. 

Ovennævnte onsdage kl. 10.00
Dog onsdag den 8. marts 2017 er mødetiden kl. 15.45

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
21872
ons 14-09-16 10:00
Alice Fanøe
60 lekt.
Kr. 1050