Foredrag og kulturelle oplevelser

10 aktuelle kunstudstillinger

10 aktuelle kunstudstillinger
Alice Fanøe


DANSK GULDALDER – VERDENSKUNST MELLEM TO KATASTROFER. 
Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K. 
Den største udstilling nogensinde om guldalderen, hvis kunstnere skabte de billeder af Danmark, som vi har kendt og dyrket lige siden. 

CIRKUS
Gl. Holtegaard. Attemosevej 170. Holte. 
En stor gruppeudstilling, der kaster lys over den betydning cirkusset har haft for billedkunsten de seneste 150 år – fra det moderne gennembrud og frem til i dag.

KUNSTNERBRØDRE – RING OG BRENDEKILDE 
Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå. 
Ring og Brendekilde levede i en tid præget af store politiske og sociale forandringer. Her vises den ufortalte historie om kunstnernes nære venskab og fælles kunstneriske ideal med nogle af deres bedste malerier, samt værker i keramik og glas.

DEN ANDEN GULDALDER
Hirschsprungs Samling. Stockholmsgade 20. Kbh. Ø     
J. L. Lund virkede som professor på Kunstakademiet på samme tid som Eckersberg og spillede en lige så vigtig rolle i samtidens kulturliv. Til hans kreds hørte Caspar David Friedrich, J. C. Dahl og familierne Brun, Schiller og Humboldt.

TYSKLAND – EN NATIONS ERINDRINGER. Nationalmuseet. 
Udstillingen markerer 30-året for Berlinmurens fald og Tysklands genforening. Borgere, der i en menneskealder havde levet under to vidt forskellige politiske systemer, havde dette til trods en række dybtliggende erindringer til fælles. Disse erindringer udforskes via genstande skabt af tyskere igennem de seneste 600 år.

DET DYREBARE. 
Zoologisk Museum. 
Danmarks kæmpe-dinosaur ”Misty” er hovedpersonen i museets fabelagtige udstilling. Misty får bl.a.  selskab af H. C. Andersens snegle, en gejrfugl, en dronte samt Danmarks ensomste edderkop; Pardosa Danica.

ELSKET AF PICASSO. 
Arken. Skovvej 100. Ishøj. 
I et unikt samarbejde med Picasso-museet i Paris vises, hvordan Picassos venner, familie, koner og kærester udfordrede og inspirerede hans kunstneriske udvikling. 

ANNA ANCHER.
Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K. 
Her kommer vi helt tæt på kunstneren, hendes eksperimenterende værker og får et indblik i, hvordan hun fornyede dansk malerkunst.

HANS SCHERFIG. 

Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå. 
Hans Scherfig er kendt både som forfatter og som maler. I malerierne skildres en ordnet, paradisisk natur, hvor løven og lammet lever i harmoni – en idealtilstand, som den kommunistiske kunstner livet igennem slog til lyd for.

BAGOM HORISONTEN. 
Kunstforeningen. Gammel Strand 48. Kbh. 
Udstillingen præsenterer tre kvindelige svenske malere, der alle sværmede omkring teosofien okkultismen og var en del af en ny esoterisk bevægelse omkring 1900.


Ret til ændringer forbeholdes. Mødekort skal medbringes hver gang. 

 

Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
lør 14-09-19 11:15
Se Programmet.
Alice Fanøe
60 lekt.
Kr. 1050
søn 22-09-19 13:30
Se Programmet.
Alice Fanøe
60 lekt.
Kr. 1050
ons 25-09-19 18:00
Se Programmet.
Alice Fanøe
60 lekt.
Kr. 1050
ons 18-09-19 10:00
Se Programmet.
Alice Fanøe
60 lekt.
Kr. 1050