Foredrag og kulturelle oplevelser

Fredagstræf i Portalen

30. september 2016
Anne Laxholm
Giv mig et år
Anne fortæller om sit begivenhedsrige liv i en verden af dans – en rejse, der bragte hende og hendes mand, Hans Henrik, fra Danmark til England, fra titlen som nordsjællandsmestre til verdensmestre. Hun beretter 
om nogle af de udfordringer, de mødte undervejs, ikke kun i dansekarrieren, men også livets øvrige aspekter, deriblandt partnerskab, ægteskab og rollen som iværksættere. Foredraget giver et indblik i en elitesportskarriere på topplan - på godt og ondt.  
Endelig vil Anne naturligvis også fortælle om sin rolle som dommer i Vild med Dans, hvor hun har været med fra starten i 2005.  


14. oktober 2016 
Susanne Worm Steensgaard 
Tsunamien – 2004 trækker stadig dybe spor for eftertiden 
Som en del af Folkekirkens katastrofe beredskab var jeg Susanne Worm Steensgaard i jan 2005 udsendt af udenrigsministeriet som beredskabspræst. Jeg indgik som en del af Det danske indsatsteam (DIV), der hjalp overlevende, identificerede og hjemsendte de 46 danske ofre for katastrofen. Jeg vil fortælle om mine oplevelser i katastrofeområdet og den indsats, jeg var med til at yde, som den ”hegnspæl”, de katastroferamte kunne læne sig op ad eller holde fat i under de turbulente dage og uger.28 oktober 2016
Jan Schou 
Mit glade liv som skuespiller og rollen som ambassadør
Skuespilleren Jan Schou fortæller elegant og sjovt om livet gennem 40 år! Først som show-bizz-barn – altid besat af teatret. Så om årene på scenen med alle slags roller. Sat i bås som sjov revymand (altid dronning) – giver ”smagsprøver” fra revyverdenen – og nu de sidste 12 år som ambassadør for nødhjælpsorganisationen TERRE DES HOMMES. ” Når man ikke selv har børn, må man gøre noget for de børn, der ingen forældre har”. 


4. november 2016                            
Preben Hartmann-Petersen
Alexander Flemings opdagelse af penicillinet tilbage i 1920’erne   
Vi skal høre om den skotske læge Alexander Fleming og hans opdagelse af penicillinet tilbage i 1920. Preben er så heldig at være i besiddelse af en penicilliumsvamp magen til den Fleming fandt ved en tilfældighed, så han var i stand til at producere penicillin. Vi skal i mikroskop se denne verdensberømte svamp, som normalt kun studeres på universiteter og andre højere læreanstalter


18. november 2016 
Stig Ulrichsen
Marilyn Monroe - Den tragiske historie
”Min barndom var ikke som de andre amerikanske børns. De voksede op i en forventning om at blive lykkelige."
Marilyn Monroe levede den amerikanske drøm og tabte også stort til den. Spørgsmålet er, om Marilyn Monroes liv havde formet sig anderledes, hvis ikke Marilyn Monroe var blevet dette store sex symbol og filmstjerne? Marilyn Monroe levede sit liv med desperation, depression, druk, glæde og latter tæt inde på livet, således at det hurtigt gik den ene vej og ligeledes den anden vej. Marilyn Monroe blev en legende og et sexsymbol, som aldrig vil blive overgået. 


20. januar 2017 
Simi Jan
På job i verdens brændpunkter
Simi Jan er udenrigskorrespondent på TV2 og giver denne aften en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje.
Her er historierne bag om historierne på tv. Gennem personlige beretninger fortæller hun om at rapportere fra verdens brændpunkter. Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, der brænder for sit arbejde. Sideløbende med sit arbejde som journalist har hun læst mellemøststudier og arabisk ved Syddansk Universitet. I januar 2012 blev hun hædret med den prestigefyldte Berlingske Fonds Journalistpris og kunne endvidere ses i TV2´s dokumentarserie Korrespondenterne.


3. februar 2017
Lis Frederiksen 
Stig Lommer
Stig Lommer blev født i Frederiksbergs forlystelseskvarter, hvor han nåede til tops som leder af ABC Teatret. Med sit andet store talent, nemlig som bladtegner, havde han skabt det finansielle grundlag for sin debut som 28-årig revydirektør på Hornbæk Badehotel i 1935. Med sin aldrig svigtende iderigdom, sit blik for nye talenter, smagsfulde kulisser, aktuelle tekster og smægtende Lommerpigen, personificerede Stig Lommer en sprudlende glansperiode inden for dansk morskabsteater med en perlerække af kunstnere som Sigrid Horne Rasmussen, Osvald Helmuth, Kjeld og Dirch samt Preben Kaas og Jørgen Ryg. Vi følger hans liv i morskabens tro tjeneste. 

17. februar 2017
Lotte Dandanell
Mit liv som chefkostumier!
Chefkostumier og billedkunstner Lotte Dandanell har opnået alt, hvad man kan ønske sig som chefkostumier. På CVét står bl.a. alle kostumerne til ”OlsenBanden” – hvor tegningerne til Yvonnes kjoler blev solgt på Laurtiz.com for kr.  132.600. Hør om et spændende liv i den danske filmbranche. 


10. marts 2017
Bente Kure  
En festlig afslutning - sammen med en dejlig visesanger. 
Bente Kure har sunget, spillet guitar og optrådt siden 1974. Hun er ud af en højskolefamilie og har gennem hele sin opvækst fået et tæt forhold til den danske sangtradition, som hun formidler på fornemmeste vis. Når Bente spiller, synger og fortæller, må al tristhed vige, så finder vi smilene frem.


Unummererede siddepladser. Dankortkvittering, girokvittering eller udskrift fra netbank forevises ved indgangen.

Ovennævnte fredage kl. 14-16


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
21848
fre 30-09-16 14:00
Greve
54 lekt.
Kr. 1090