KURSER I HVALSØ

Foredragsrække i samarbejde med foreningen Mærk Livet

Mandag den 26. september 2016
”Om bord på Havhingsten”
Jens Knudsen

Havhingsten er en rekonstruktion af det næststørste fundne vikingeskib Skuldelev 2. På sin jomfrusejlads til Dublin i Irland var Jens ”kok” blandt de frivillige gaster om bord med den særlige opgave at stå for maden – under de yderst trange vilkår. Han fulgte bygningen af Havhingsten og blev så grebet af det, at han kom med på turen over det åbne og ofte oprørte hav. Han vil fortælle om sine oplevelser.


Mandag den 14. november 2016
”Arbejdet som ambassadør”
Bent Haakonsen

Bent Haakonsen vil i uformelle vendinger fortælle  om de mange forskellige opgaver, der skal varetages af en ambassadør for at fremme Danmarks og danskernes interesser i udlandet. Ambassaden er vores officielle ansigt i udlandet med et bredt spektrum af opgaver som f.eks. formidling af erhvervsinteresser og promovering af dansk kultur. Bent Haakonsen har mange års erfaring. Han har bl.a. gjort tjeneste i Berlin, Prag og Stockholm samt været FN-ambassadør i New York. Tidligere har han været chef for Danida.


Mandag den 23. januar 2017
”Fællessangens Top 50 ”
Per Krøis Kjærsgaard

Per Krøis Kjærsgaard er leder af Viby Friskole samt komponist og tekstforfatter. Da DR og danskerne i 2015 kårede de bedste fællessange: "Top 50 - Den danske sang" var to af Pers sange med på listen. "Kære Linedanser" (nr. 5) og "Gi`os lyset tilbage" (nr. 3). Dem skal vi synge sammen med mere kendte sange fra den danske sangskat. Per akkompagnerer og krydrer fællessangen med fortælling, baggrundsviden og anekdoter.


Mandag den 13. februar 2017
Arbejdernes København
Allan Mylius Thomsen

Fra midten af 1800-tallet begyndte København at forvandle sig. I den gamle konge-, militær- og handelsby begyndte den nye industri, at vokse frem med et deraf følgende nyt proletariat. Beskyttelsen i de gamle lav forsvandt, og kampen for det daglige brød blev organiseret både fagligt og politisk. Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen tegner et farverigt tidsbillede af den fremvoksende arbejderbevægelse, den by den voksede frem i og dens vej til magten i hovedstaden. Historien om de ufattelige fattige kår byens arbejderbefolkning levede under garneres med beretningen om de uhumske forhold, som de fattigste i byen blev budt. Det er en både tankevækkende og til tider fornøjelig beretning, som giver en større forståelse for både byen og dens politiske udvikling.


Mandag den 27. februar 2017
”Indenfor murene”
Jette Buchwald

I mere end 44 år var Jette Buchwald tilknyttet Den kongelige Ballet, og fra den periode har hun mange oplevelser og sjove anekdoter at fortælle. Sammenmed balletensemblet var hun på mange rejser og har for eksempel arbejdet sammen med dronning Margrethe på Et Folkesagn og Nøddeknækkeren.Gennem sin karriere som danser har Jette Buchwald danset adskillige partier og roller. I de seneste år kunne publikum nyde hende i blandt andet karakterroller i Napoli, Romeo og Julie samt Sylfiden. Undervejs i karrieren har Jette Buchwald modtaget flere priser, nomineringer og hædersbevisninger. I dag rejser hun rundt for at udbrede sin glæde ved balletten og sit kendskab til den mytiske balletverden. I løbet af foredraget vil Jette Buchwald vise forskellige rekvisitter, og hun vi vil fortælle om balletbørnene, ballettens hverdag samt give et indblik i nogle af Det Kgl. Teaters værksteder.


Mandag den 20. marts 2017
”Nede i Europa”
Connie Hedegaard

Hvad sker der ”nede i EU”? Hvordan går tingene  egentligt for sig, og hvordan påvirkes du og jeg - på godt og ondt - i dagligdagen af beslutninger, som tages i Bruxelles f.eks. på klima-og miljøområdet og på flygtningeområdet? Som EU`s klimakommissær i fem år har Connie Hedegaard et fantastisk indblik i forholdene samt en enestående erfaring med samarbejdet mellem EU´s 28 medlemslande. Hun vil dele ud af sin viden. Der serveres formiddagskaffe undervejs á kr. 15,-. Vil du vide mere, så ring venligst til Ulla Højlund Nielsen, formand for Mærk Livet på tlf. nr. 4640 8408.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
21871
man 26-09-16 10:00
Hvalsø
36 lekt.
Kr. 600